REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
31.7° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Cristina BĂRBUCEANU 27 februarie 2023 | 12:20 3636

Un cutremur de 5,2 grade Richter s-a produs luni, 27 februarie, în estul Turciei, într-o zonă deja afectată de seismele din ultimele săptămâni. Această zonă a fost puternic afectată de cutremure, zeci de mii de oameni pierzându-și viața, în timp ce pagubele materiale au fost uriașe.

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Cutremurul s-a produs la ora 12:04, iar epicentrul a fost cartierul Yeșilyurt din Malatya. Cutremurul, care a fost resimțit și în provinciile învecinate, a avut loc la o adâncime de 6,96 kilometri.

Nu există deocamdată informații despre pagube și eventual victime umane.

Seismul de luni s-a produs la trei săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină.

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite au anunțat autoritățile turce. Mai multe clădiri care ar fi fost afectate de seismele anterioare s-ar fi prăbușit, informează CNN Turk, care îl citează pe primarul din Yeşilyurt, Mehmet Çınar. „Am primit informații despre 5 clădiri, evaluăm și sesizările primite de call center-ul nostru. Am primit informații că mai multe clădiri s-au prăbușit în regiunea Battalgazi”, a spus acesta, conform digi24.ro.

Reamintim că, pe 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de aproximativ 120 de replici, provocând pagube materiale uriașe dar și zeci de mii de morți.

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Actualizare 12:55

Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite în urma cutremurului din Malatya, a anunțat șeful agenției turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer. Acesta a adăugat că mai multe echipe de salvare au fost trimise către cinci clădiri care s-au prăbușit.

Primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraș s-au prăbușit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care un tată și fiica sa au rămas blocați. Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-și lua lucrurile. Imaginile de televiziune au arătat cum bărbatul era transportat pe o targă într-o ambulanță, în timp ce echipele de salvare încercau să ia legătura cu fiica sa în interiorul clădirii avariate.

Al Jazeera, care transmite din Gazientap, a transmis că seismul a fost resimțit și de persoanele care trăiesc în tabere temporare după ce au fost strămutate în urma cutremurelor anterioare. „Cutremurul a fost resimțit și aici, în centrul orașului Gaziantep, chiar acolo unde cei care au fost afectați de cutremurele care au avut loc pe 6 februarie locuiesc acum în corturi. A generat din nou teamă și angoasă”.

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Organizația Națiunilor Unite a declarat că cel puțin 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost în sudul Turciei, iar peste 500.000 de locuințe trebuie reconstruite.

Aproape 10.000 de replici au fost raportate din 6 februarie, potrivit AFAD.

Săptămâna trecută, Turcia a declarat că aproximativ 865.000 de persoane trăiesc în corturi și 23.500 în case container, în timp ce 376.000 de persoane se află în cămine studențești și pensiuni publice în afara zonei afectate de cutremur.

Un nou cutremur de 5,2 grade a lovit Turcia; sunt peste 60 de victime. Video

Ultimul cutremur vine la câteva zile după ce Turcia a început o operațiune de relocare a persoanelor care trăiesc în corturi în orașe-container, prima fază urmând să mute oamenii în 15.000 de containere.

Autoritățile turce au extins o anchetă penală asupra persoanelor responsabile pentru clădirile dărâmate de cutremurul mortal care a lăsat milioane de oameni fără case. De asemenea, guvernul a fost acuzat de aplicarea relaxantă a normelor de siguranță înainte de cutremure.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu Erdogan genereaza cutremurele, el poate fi tras la raspundere pentru ca nu a intervenit in modul in care s-a construit in ultimii 20 de ani de cand este la putere.Daca are sa fie si aici un cutremur, il tragem la raspundere pe Klaus? clar nu
1
0
Nu mai stergeti comentariile sclaviilor ! cutremurul a fost la ora 11:04 nu la 12:04 si nu mai copiati din alta parte m**e lu unflata aia de va da salariile greu si ea se indoapa din bani de la google :)) )
2
0
Cat timp sta Erdogan la putere, vom mai vedea dezastre destule......
1
3
Hai si pe la noi cu cutremurele! Sa vezi acolo dezastru la indigo!
2
2
Avem si noi in Mamaia constructii neconforme fara piloni la greu. Se construieste iresponsabil mai ales in Mamaia fara calitate direct pe plaja unde e obligatoriu sa construiesti pe piloni. Ce constructii sunt astea pe plaja , pe nisip fara fundatie, batute de valuri... E crima curata
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436