REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un nou sens giratoriu la intrare în Valu lui Traian. Video

Un nou sens giratoriu la intrare în Valu lui Traian. Video

Replica API 26 mai 2022 | 00:09 4641

S-a dat startul licitației privind amenajarea sensului giratoriu pe drumul național DN3 din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța. O veste bună pentru șoferi, având în vedere numărul mare de accidente care se produc în localitate.

A fost lansată licitația pentru amenajarea unui sens giratoriu pe DN3 în comuna Valu lui Traian, iar în urma finalizării procedurii, dacă nu sunt contestații la nivelul câștigătorului, lucrările vor începe curând.

Autoritățile competente au termen 6 luni pentru realizarea noului sens giratoriu, urmând ca la final, garanția oferită pentru lucrare să fie de 36 luni de la data încheierii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Haosul săptămânal petrecut pe drumul național din comuna Valu lui Traian a determinat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să lanseze licitația potrivit căreia localitatea va deține un sens giratoriu la km 249+278.

Va fi situat la intrarea în localitate, sensul de mers dinspre Constanța, acolo unde, șoferii vor putea întoarce autovehiculele cu ușurință, fără a mai înainta până în locul unde întoarcerea este permisă. În ceea ce privește valoarea estimată a lucrării, aceasta este de 1.498.823,69 RON.

Decizia este una cu un impact pozitiv asupra siguranței șoferilor care sunt victime în trafic ale teribiliștilor ce nu respectă regulile de circulație și execută manevra de întoarcere în locuri nepermise. Spre exemplu, de la începutul anului, au fost reclamate tot mai multe accidente în interiorul localității, unele dintre ele sfârșindu-se tragic.

În data de 13 mai, a avut loc un accident care s-a soldat cu o victimă inconștientă, ce prezenta o politraumă majoră. Totodată, au avut loc alte două accidente în urma cărora patru persoane au fost rănite. Tot anul acesta, au existat situații în care pietonii au fost accidentați grav pe trecere, din cauza vitezei excesive.

Astfel, decizia autorităților de a reduce viteza legală cu 20 km/h, respectiv de la 70 km/h, la 50 km/h, este foarte bună potrivit locatarilor, deoarece reduce considerabil riscurile de accidente.

”Este o decizie minunată, aveau loc foarte multe accidente. Șoferii circulau cu viteze incredibile, fără a ține cont de consecințe. Deși, încă mai sunt vitezomani, dar numărul s-a redus considerabil” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

De asemenea, aceștia sunt încântați de amenajarea noului sens giratoriu la intrarea în localitate. ”Chiar îmi doream un sens giratoriu la intrare. Mergeai prea mult până la linia depunctată… plus că dacă era aglomerat, erai nevoit să mai mergi ceva timp bun ca să reușești într-un final să întorci. Despre accidente nici nu mai vorbim… câți întorceau în zone nepermise și provocau tragedii, numai noi știm… , a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

Video:

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se trage de timp de un an de zile!!! Promisiuni, vrajala, promisiuni...
0
0
este simbolul neputintei atunci cand vine vorba de sistematizarea unei intersectii!
0
0
Cred ca de un an de zile s-au apucat si cred ca mai dureaza inca un an p**a vor finaliza acel sens . Probabil ca p**a acum in China au finalizat un pod de cativa km . Daca nu mai multe . Macar de s-ar face treaba de calitate . Ramane sa vedem .
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436