Un nou studiu dezvăluie beneficiile uimitoare ale servirii micului dejun la o oră cât mai matinală
Un nou studiu dezvăluie beneficiile uimitoare ale servirii micului dejun la o oră cât mai matinală
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestOamenii de știință au descoperit că mâncatul devreme, atât dimineața, cât și seara, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, scrie Mediafax.
Studiul, publicat în revista Nature Communications, a analizat datele a peste 103.000 de persoane din Franța.
Cercetătorii au constatat că persoanele care mâncau micul dejun mai devreme, la ora 8:00, aveau un risc cu 6% mai mic de probleme cardiovasculare decât cele care mâncau la ora 9:00.
De asemenea, persoanele care luau cina mai devreme, la ora 20:00, aveau un risc cu 28% mai mic de accidente vasculare cerebrale decât cele care mâncau la ora 21:00, în special în cazul femeilor.
Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că mâncatul devreme ajută la reglarea ritmurilor circadiene, care sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară.
Studiu nu este definitiv, dar este un indiciu că mâncatul devreme ar putea fi o modalitate de a reduce riscul de boli cardiovasculare, citează stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News