REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un nou virus a fost descoperit în Oceanul Pacific

Un nou virus a fost descoperit în Oceanul Pacific

Andreea CONDURACHE 25 septembrie 2023 | 08:45 968

Un nou virus a fost descoperit în Pacific. Cercetătorii spun că ar fi vorba despre singurul care a fost găsit vreodată la o adâncime atât de mare, în oceanele de pe Pământ, transmite Sky News.

Un nou virus a fost descoperit in Oceanul Pacific

Virusul se încadrează în categoria celor cunoscute sub numele de bacteriofagi, care infectează și se multiplică în interiorul bacteriilor. Acestea sunt considerate a fi cele mai prezente forme de viață de pe planetă și joacă un rol-cheie în ecologia oceanelor, ajutând la reglarea dimensiunilor populației și eliberarea nutrienților.

A fost găsit la o adâncime de 8.900 de metri în Groapa Marianelor. Min Wang, un virusolog marin de la Universitatea Ocean din China, a declarat: „Din cunoștințele noastre, a fost descoperit în cel mai adânc loc cunoscut din oceanul global”.

În urma analizei, noul virus, care nu poate infecta oamenii, a fost numit vB_HmeY_H4907. Deși abia a fost găsit, cercetătorii cred că este posibil să fie distribuit pe scară largă în ocean. Wang a mai adăugat că această descoperire ar putea ajuta cercetătorii să studieze strategiile de supraviețuire ale virusurilor în unele dintre cele mai dure și mai izolate medii de pe Pământ.

„Mediile extreme oferă perspective optime pentru descoperirea de noi virusuri”, a adăugat el.

Rezultatele au fost publicate în revista Microbiology Spectrum, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
despre fabricarea covid au fost lansate de unele oficialitati americane in contextul luptelor economice si politice din ce in ce mai dure cu o china in rapida ascensiune nici un om de stiinta nu sustine teoria asta si nici mai multe institutii americane de la cdc la cia oricum acum nu exista o cunoastere suficient de buna a mecanismelor and si arn ptr a putea face asta si vor mai trece multe secole pana cand aceste informatii vor fi descoperite
0
0
Il prelucreaza chinezii putin si ii dau drumul in populatie in curand!
0
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436