REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
24.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Un OFIȚER din PORTUL Constanța, PRINS BEAT la VOLAN

Un OFIȚER din PORTUL Constanța, PRINS BEAT la VOLAN

Replica API 22 noiembrie 2021 | 23:34 5141

Florinel V. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta, ofițer siguranță port la C.N.A.P.M. S.A. (Compania Nationala Administrația Porturilor Maritime), este acuzat că a condus autoturismul, în dreptul porții de acces nr. 1 pe sensul de intrare în Portul Constanța, având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Florinel V. la 1 an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 18 noiembrie și nu este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit declarațiilor inculpatului, s-a deplasat la plaja Eforie Sud cu autoturismul personal marca Jeep, care a fost condus de către un prieten de-ai lui. La plajă a consumat aproximativ 1 litru și jumătate de bere. Pe la ora 17:00 s-a întors acasă în Constanța și a dormit câteva ore. Pe la ora 23:00 s-a întâlnit în cartier cu un alt prieten și au consumat încă 1 litru și jumătate de bere. La un moment dat, la ei a venit o prietenă, care a vrut să se plimbe cu mașina lui. El a fost de acord și atunci s-au urcat toți trei în mașină, el fiind la volan, și s-au plimbat prin Portul Constanța și Constanța Sud. Inițial a plecat din cartier de la Poarta 6 și s-au deplasat în Portul Constanța Sud. Aici, pe digul de sud, a vrut la un moment dat să întoarcă autoturismul, ocazie cu care a lovit mașina în partea din față, în pietrele de pe dig. Apoi a ieșit din Portul Constanța Sud și a intrat în Portul Constanța, prin poarta 9. S-au deplasat până la poarta nr. 1, de unde au luat o prietenă de-a fetei care era cu ei în mașină, după care au intrat din nou în Port, tot prin dreptul porții de acces nr. 1, moment în care a fost oprit de organele de poliție. A fost întrebat dacă a consumat alcool, însă nu mai știe ce a răspuns. A mai declarat că regretă foarte mult fapta comisă, este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și a depus la dosar o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap (locomotor).

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul a cooperat cu organele de cercetare penală și a avut o atitudine sinceră, recunoscând și regretând fapta săvârșită, atât în cursul urmăririi penale, cât și în fața instanței de judecată. Totodată, instanța reține că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, și are anumite afecțiuni medicale, fiind încadrat în grad de handicap accentuat, conform înscrisurilor medicale depuse în circumstanțiere la dosarul cauzei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era pila lui Ismail de la Facturare ! Se pileau unul pe altul!
1
3
Cum a ajuns ala in port... Pile pile pile
2
0
Era tare siguranta cu el in port
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303