REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
22.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un OSPĂTAR de la INTEGRA a 'FUGIT' cu ÎNCASĂRILE pe jumătate de zi

Un OSPĂTAR de la INTEGRA a 'FUGIT' cu ÎNCASĂRILE pe jumătate de zi

Replica API 9 mai 2021 | 22:36 18589

Dragoș O. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare după ce, ospătar fiind la restaurantul Integra, a plecat de la locul de muncă însușindu-și suma de 724,50 lei, reprezentând încasările efectuate în acea zi de la clienții restaurantului. Ulterior, acesta a declarat că suma însușită reprezenta drepturile salariale cuvenite conform contractului de muncă.

Cum s-au petrecut faptele

Organele de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost sesizate de administratorul restaurantului Integra, cu privire la faptul că inculpatul Dragoș O., în jurul orelor 14:00, a părăsit locul de muncă, respectiv restaurantul Integra unde își desfășura activitatea în calitate de ospătar, cu suma de 724,50 lei, reprezentând încasările de la clienții restaurantului efectuate între orele 09:00 – 14:00. Conform declarației luată reprezentantului persoanei vătămate, Dragoș O. a fost angajat pe perioadă nedeterminată, conform contractului individual de muncă. Dragoș O. avea, conform fișei postului anexă la contractul individual de muncă, printre altele obligația de a prelua comenzile clienților răspunzând de „corectitudinea întocmirii și încasării facturilor”. În ziua incidentului, bărbatul s-a prezentat la locul de muncă în jurul ore 7:30, iar în jurul ore 14.00 a părăsit restaurantul fără să anunțe, însușindu-și suma de 724,50 lei reprezentând încasările numerar efectuate în ziua respectivă de la clienți.

Dragoș O. și-a recunoscut faptele

Fiind audiat în prezenta cauză în calitate de suspect și inculpat, Dragoș O. a recunoscut comiterea faptei. Deși a confirmat însușirea sumei de 724,50 lei din patrimoniul societății, sumă pe care o avea la aceea dată asupra sa ca urmare a încasării facturilor emise clienților restaurantului, acesta s-a apărat menționând că suma însușită reprezentau drepturile salariale cuvenite conform contractului de muncă.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul nu are antecedente penale, iar fapta în concret nu prezintă un pericol social suficient de mare în opinia instanței pentru a fi necesară intervenția în procesul de reeducare a Serviciului de Probațiune, procesul penal fiind un eveniment în viața inculpatului suficient pentru a îl responsabiliza și a servi ca un avertisment suficient de puternic cu privire la implicațiile negative asupra vieții sale dacă va continua să adopte un comportament antisocial pedepsit de legislația penală în viitor. Instanța a decis să aplice un avertisment lui Dragoș O. pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce Itm nu se sesiseaza. Sa se verifice orele lucrate. Zilele de sarbatoare nu sunt platite sau recuperate.
5
0
Ospatarul si a luat garantia inapoi. Pe care daca pleci nu o vezi inapoi.
6
0
La integra, podeaua este confundata cu un tocator Numai infectii pot lucra cu bajdechi asta... incercati ciorba, e dementiala
3
0
Ni a stiut sa isi pastreze angajatii , pentru ca are caracter infect. Acum da anunt pe OLX sa faca angajari. O chitra de om
17
0
La cat de zgarcit si chitibusar este Bajdechi, sigur l-a taiat din bani. Si sa il dai in penal pentru 700 lei, asta spune tot despre caracterul omului
24
1
Mergeti sa mancati la restaurante hhotilor,,,vi se da gratis si adeziv,,,adica fflegme cu mucilagine ,,,!
9
2
Reclama mascata la un cuib insalubru de cocalari.
21
2
Confirm ! Am facut toxinfectie se la niste midii pane mancate la integra! Feriti va ! Si nu e singura bomba de local din oras
35
2
Era normal. La salariu minim pe economie care il da la angajati. Au contract dw 8 ore si lucreaza 12.nu conceduu de odihna nu zike lilbere de sarbatori. Asa e Bajdechi.
45
3
deci ala a furat o moneda de 0.5 lei ? Foame mare
12
1
Am comandat acum 2 zile. Am primit carnea stricata, am facut toxinfectie 5 colegi. Pofta buna de la integra.
45
5
INCASARILE POATE PE O LUNA LA BOMBA AIA DE RESTAUTANT
30
4
Bravo la angajat
49
7
salariile ani de zile cum nu le da Lazia Mihai Dorin eate fapta pemala?.Acest individ are sa dea cel putin 1 miliard salarii restante si il doare la salam.
69
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016