REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!

Andreea POPA 23 octombrie 2023 | 00:00 12559

Controversatul Dorin Tudora, fost paznic la Conpet SA, a fost reconfirmat în funcÈ›ia de director general al acestei companii de stat cu o importanță strategică pentru România. Tudora a cunoscut o ascensiune profesională excepÈ›ională exact după cooptarea sa în conducerea fostului PDL, fiind cunoscut de-a lungul timpului drept un apropiat al familiei Robertei Anastase. Fostul paznic ajuns în câÈ›iva ani director general la Conpet încasează în prezent un salariu lunar net de peste 52.000 de lei. 

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!Dorin Tudora

Conpet SA PloieÈ™ti, operatorul sistemului naÈ›ional de transport al È›iÈ›eiului, È™i-a numit noua conducere, pentru următorii 4 ani. Astfel, în funcÈ›ia de director general a fost numit Dorin Tudora, pentru postul de director general adjunct a fost aleasă Mihaela Anamaria Dumitrache, iar mandatul de director economic a revenit Sandei Toader. Cei trei manageri vor ocupa aceste posturi în perioada 20.10.2023- 19.10.2027, potrivit contractelor încheiate cu Conpet SA.

Dorin Tudora este practic reconfirmat la conducerea companiei de stat din PloieÈ™ti, în condiÈ›iile în care era director general încă din februarie 2021, după ce, din februarie 2020, ocupase È™i funcÈ›ia de director general adjunct. 

Surprinzătoare rămâne cumva consecvenÈ›a de care dau dovadă politicienii de la BucureÈ™ti în menÈ›inerea lui Dorin Tudora la È™efia uneia dintre cele mai importante companii ale statului român. 

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!ei sunt directorii Conpet SA

CV de 12 pagini: de la paznic, la director Conpet, în decurs de un an

În vârstă de 49 de ani, Tudora a terminat o facultate la Universitatea Petrol È™i Gaze la 29 de ani, dar asta nu-l opreÈ™te să înÈ™ire acum un CV care se întinde pe nu mai puÈ›in de 12 pagini. Din acesta aflăm că în 2006 obÈ›ine certificat de calificare pentru meseria de agent de pază È™i ordine, pentru ca apoi să tot adune o sumedenie de alte certificate de expert, precum cel pentru prevenirea acÈ›iunilor teroriste în industrie (august 2007), două certificate de expert în prevenirea È™i combaterea corupÈ›iei (iunie È™i august 2008), cadru tehnic cu atribuÈ›ii în domeniul PSI (iunie 2009), specialist în protecÈ›ia mediului (2009) etc. Cum-necum, în 2015 obÈ›ine un master la Academia NaÈ›ională de InformaÈ›ii, dar continuă să colecÈ›ioneze certificate de expert până în octombrie 2021, când a umplut deja jumătate din cele 12 pagini de CV.

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!facsimil CV Dorin Tudora

Dorin Tudora porneÈ™te pe câmpul muncii în 1996 ca săpător de puÈ›uri de apă la Farom SRL, apoi devine instalator de fibră optică la Romtelecom, pentru ca din 1999 să se angajeze la Conpet SA, ca subinginer electromecanic. Din februarie 2001 ajunge paznic la Conpet, practic- subinginer, responsabil cu asigurarea pazei, după cum se arată în CV.

Devine È™ef departament de pază din septembrie 2005, pentru ca în aprilie 2009 să fie numit director HSEQ (Sănătate, Siguranță, Mediu È™i Calitate), iar în iunie 2010 este instalat fix director general al Conpet SA. Rezistă până în iulie 2012 în funcÈ›ia vânată politic cu ferocitate datorită salariului uriaÈ™ pe care îl oferă, pentru ca apoi să reia în sens invers activitățile bifate anterior- HSEQ È™i pază. Face asta până în februarie 2020 când ajunge director general adjunct al Conpet, pentru ca în februarie 2021 să fie numit director general, funcÈ›ie pe care o ocupă È™i în prezent È™i o va ocupa până în octombrie 2027, potrivit actualului contract de mandat. 

Un paznic de la Conpet SA, numit director general al companiei. Asta da promovare!

CâÈ™tigă 52.000 lei net pe lună È™i È›ine toÈ›i banii la saltea

Ascensiunea profesională ieÈ™ită din comun a lui Dorin Tudora se datorează exclusiv susÈ›inerii politice de care s-a bucurat fostul paznic ajuns director general. FuncÈ›iile de conducere la Conpet SA au venit odată cu cea de secretar general al PDL Prahova. 

A devenit un apropiat al Robertei Anastase, fosta preÈ™edintă PDL a Camerei DeputaÈ›ilor È™i una din cei mai puternici lideri ai acestui partid în perioada lui Traian Băsescu. Ales È™i consilier judeÈ›ean PNL în 2016, Tudora este cel care l-a angajat la Conpet È™i pe tatăl Robertei Anastase, fost ofiÈ›er de Securitate. În ciuda celor 12 pagini de competenÈ›e È™i calificări, Dorin Tudora a rămas un om modest, fără vreo avere deosebită. Șeful Conpet are un apartament în PloieÈ™ti È™i unul în Blejoi, È™i atât. Nu are maÈ™ină, terenuri, bijuterii, firme, nu are nici măcar un singur leu pus deoparte, motiv pentru a deduce că îÈ™i È›ine tot acel munte de bani pe care îl câÈ™tigă la Conpet SA la saltea. Potrivit ultimei sale declaraÈ›ii de avere, din iunie 2023, Dorin Tudora a câÈ™tigat în ultimul an un salariu de 633.117 lei. Asta înseamnă că fostul paznic ajuns în câÈ›iva ani director general la compania de stat Conpet SA încasează peste 52.000 de lei net pe lună.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca este sa fie corecti....asta este Doctor Docent in comparatie cu paramele care au fost Electricieni dupa care au ajuns Presedintele Comieiie JUridice in Senat vezi cazul Psd stului Nicolocea sau multi altii ! El fost seful pazei si este numit paznic intr-un mod cu totul rauvoitor !!!! Pe bune !!
17
4
Un cizmar care dupa 24 de ani ca si Presedinte,a lasat o Tara la cheie....Industrie,infrastructura,educatie ,datorii zero !!! De ce nu,si un paznic care sa conduca o companie !?
18
6
nu scrie ce studii are ..cum a devenit inginer din subinginer cum scrie in cv ........ierarhie macedonesca normal
22
0
adica pe spagaa mare analfabetul de pui de securistt
24
1
Ce va tot mirati si vaitati atata...de la lovitura revolutionara din 89.89.89. nu mai conteaza cat de competent esti ci cat de obedient esti. Iar daca esti si supermediocru...cu atat ,,meriti'' mai mult postul de manager.
24
2
In vremea ceausista,directorii,sefii de sectii,administratorii,erau oameni cu pregatire de specialitate. Intreprinderile aveau un tip de la partid cu biroul lui si un securist,la fel. In rest,de firma se ocupau doar cei cu facultati pe bune. Dupa 1989,sistemul securist a ocupat tara si continua si acum sa o faca vraiste,sub ambalaj de ,,democratie''. Vedem cata bunastare si cate drepturi avem de fapt,cata economie de piata reala,cata siguranta si dreptate sociala. Ne conduc tot felul de tiriplici,suntem imprastiati ca populatie. Si da,ne intereseaza mult rahaturi marunte,in loc sa ne pese de propriul prezent si viitor. ,,Manelele ie vieata noastra'', nu-i asa?
29
1
Da
112
0
Măi, ce vă mirati meii? Il avem pe Marinika directeur general la OSIM. Marinika care din sofer, si nu orice sofer, soferul lui nea felics, a ajuns ditamai derectorul! Cand il vad il asemuiesc cu Giani din Las Fierbinti, 6x6 egal 66. Vai plua noastra! Au dreptate tinerii din ziua de azi, ce atat scoala ca nu ai loc de inteligenti cate si-au facut studiile pe la facultati prin Chisinau, la distanta! Si culmea, Marinika a facut facultatea impreuna cu parintii lui. Asta da realizare! Aveț incredere!
33
1
toti doamne si toti trei , iau salarii cat vor ei! muncesc pe rupte, imping petrolul pe conducte!motorina si benzina creste n truna vertiginos , ei au un mare os de ros! roade cu ...zece guri si se dau ca ...sunt cei buni! nu au rusine si bun simt , unfla banul, dorm in scaune cuminti!
37
0
Dacă Caragiale ar trăi... corupția "genetică" care caracterizează societatea r*mânească a atins un maxim in perioada "Băsescu" și din nefericire acest "cancer al democrației" nu mai are tratament, nici "specialiști " care să îl extirpe și nici nu se dorește..... Și ne mirăm că tinerii de valoare pleacă...Ce șanse au in această "hazna"?
45
1
Un puci eșuat ,organizat de un masurator produse fluide de e***e roma Feraru D , și un veșnic aspirant la funcția de Dir general Stoica N .Sa va fie rușine derbedeilor !
163
7
Asta ca asta , dar a fost altul inaintea lui ,pe numele lui de scena Chis V.Timur , o p******a , un plagiator , un debil mintal, si un mare informattor al securitatii , asta chiar merita internat la Socola !Dealtfel toti care s au perindat in functia asta au fost numiti politic doar pe interese, niciunul nu a fost de calitate !Nu mai spun de cumetrii , neveste, amante , cacanari etc ! Rusine
165
1
Un personaj cu o asemenea ascensiune in timp scurt este D U B I O S oriunde in lumea civilizata si trezeste suspiciuni fără sa l cunoști macar! Dar dacă vezi și poza lui, atunci este ce poate! Prostul nu e p***t destul pana nu e și fudul...Cam asta ne transmite foto din ziar.
30
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510