REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
21.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un pediatru de la Harvard împărtășește 5 lucruri pe care nu le face niciodată când copiii lui sunt bolnavi

Un pediatru de la Harvard împărtășește 5 lucruri pe care nu le face niciodată când copiii lui sunt bolnavi

A.F. 14 iunie 2024 | 00:00 140

Dr. Kelly Fradin este mamă a doi copii și pediatru cu studii la Harvard. Ea împărtășește 5 lucruri pe care nu le face niciodată când copiii ei sunt bolnavi.

Un pediatru de la Harvard impartaseste 5 lucruri pe care nu le face niciodata cand copiii lui sunt bolnavi

„Ca orice părinte, știu cât de dificil este să ai grijă de un copil bolnav. Există acel amestec dificil de emoții – frică, dragoste, confuzie, anxietate și tristețe. Iar atunci când copilul tău este bolnav, ultimul lucru de care ai nevoie este să fii copleșit de informații contradictorii sau de sfaturi nesolicitate. Vrei doar ca copiii să fie mai bine „, spune medicul pediatru.

Iată cinci lucruri pe care Dr. Kelly Fradin nu le face niciodată atunci când copiii ei sunt bolnavi:

1. Dacă au febră, dar dorm, nu-i treziți niciodată pentru medicamente

Somnul este important pentru vindecare, recuperare și creștere, și este greu să dormim suficient atunci când tușim sau avem nasul înfundat.

„Permițându-le copiilor să se odihnească, ne asigurăm că sistemul lor imunitar este mai capabil să lupte mai bine cu virusul”, a declarat ea pentru CNB.

2. Dați întotdeauna medicamente antipiretice dacă copiii nu arată bine

„Dacă un copil are febră și respiră mai repede sau mai greu, bea mai puțin lichid sau nu poate dormi, nu aș ezita să îi dau un medicament sigur și eficient, cum ar fi ibuprofenul”, spune Dr. Freidin, dar subliniază, însă, că este necesar să consultați un medic dacă folosiți medicamentele de cel puțin trei ori pe zi pentru mai mult de trei zile.

3. Temperatura lor nu este niciodată mai importantă pentru ea decât felul în care copiii arată

Dr. Freidin susține că termometrele nu sunt cele mai precise și, prin urmare, avertizează: „Uitați-vă la copilul dumneavoastră înainte de a începe să intrați în panică .”

Dacă copiii sunt calmi, respiră normal și sunt hidratați, probabil că situația nu necesită asistență medicală imediată. De asemenea, dacă copilul pare foarte bolnav, iar termometrul nu indică nicio temperatură, este posibil să aibă totuși nevoie de asistență medicală.

4. Nu folosește siropuri, ci miere pentru ameliorarea tusei

Academia Americană de Pediatrie nu recomandă medicamente pentru tuse, iar medicul pediatru este de acord. „Pentru copiii de peste un an, folosesc doar miere sau sirop de tuse cu miere ca ingredient principal. S-a dovedit că acestea funcționează ca și alte medicamente, dar cu mai puține riscuri „, spune ea.

5. Nu măsurați niciodată medicamentele cu lingurițele

Dozele de medicamente pentru copii variază în funcție de vârstă și greutate, iar lingurițele și lingurițele sunt de mărimi diferite, așa că le amestecați. Din motive de siguranță, Dr. Freidin studiază întotdeauna instrucțiunile de dozare în mililitri și le dă copiilor folosind o seringă pentru a se asigura că a dat doza corectă și pentru a preveni greșelile, scrie actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436