REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Un polițist de frontieră detașat pe litoral, găsit mort în baie!

Un polițist de frontieră detașat pe litoral, găsit mort în baie!

Virgil STOIAN 20 iulie 2024 | 00:00 640

Tragedie într-o familie din Tulcea! Un polițist de frontieră, detașat pe litoral la începutul verii, și-a pierdut viața în urma unui stop cardio respirator. Plugărașu Daniel, căci despre el este vorba, era detașat la Oltina și, potrivit colegilor săi, ar fi murit din cauza căldurii excesive, dar și a condițiilor avute în timpul programului de lucru, autospecialele de patrulare neavând aer condiționat. Plugărașu Daniel avea doar 47 de ani și urma să iasă la pensie. A fost înmormântat vineri, 19 iulie.

Un politist de frontiera detasat pe litoral, gasit mort in baie!

Din cauza lipsei de personal, tot mai mulți polițiști de frontieră sunt detașați în afara locului lor de muncă, în special în locurile unde s-au înmulțit imigranții. De loc din Tulcea, Plugărașu Daniel a fost și el detașat la Băneasa, mai precis în localitatea Oltina.

Un politist de frontiera detasat pe litoral, gasit mort in baie!
Din păcate, polițistul de frontieră și-a găsit sfârșitul în baie, suferind un stop cardio respirator, într-o locuință de pe raza Oltinei. Potrivit colegilor, decesul ar fi survenit din cauza programului deosebit de încărcat, dar și a căldurii excesive.

Un politist de frontiera detasat pe litoral, gasit mort in baie!Temperaturile din autospecialele Poliției de Frontieră

Reamintim că peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost detașați pe litoral până la finalul sezonului estival, iar cei 630 de polițiști și 450 de pompieri vor fi împărțiți în două serii. Scopul? Eficientizarea misiunilor și creșterea gradului de siguranță, gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale într-un timp cât mai scurt.

Semnal de alarmă

Și reprezentanții sindicatului Europol au tras un semnal de alarmă în privința modului în care își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră: „Zeci de situații de delegări ilegale ale colegilor au loc în Constanța, pentru a cârpi lipsa de personal și pentru a acoperi presiunile tot mai mari pe zona de migrație ilegală. Polițiștii de frontieră sunt „alocați” în baza unui „plan de măsuri” să lucreze în afara locului lor de muncă, îndeplinind alte atribuții față de cele din fișa postului, în condiții inumane:  sunt puși să patruleze cu autospeciale fără aer condiționat, la temperaturi ce depășesc 40 grade. Doar în ultimele doua zile au primit apă, dar la sfârșitul programului, în sictir, doar să bifeze angajatorul obligația din OUG 99/2000. Intervale de câte 15-18 ore de serviciu în condițiile în care programul este de 12 ore.  Zeci de ore suplimentare pentru fiecare polițist, fără să existe dispoziții de efectuare a orelor suplimentare. Toate acestea, în timp ce conducerea Poliției de Frontieră mimează preocupare pentru resursa umană, din birourile lor unde sunt 19 grade“, au transmis reprezentanții sindicatului Europol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu iesi de fraier.....
1
0
O pensie nesimtita mai putin. Auzi la ei urma sa iasa la pensie si eu am 57 si tot nu ies
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712