REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
18.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Un POLIȚIST de la MEDGIDIA a fost prins de DNA cu investigatori sub ACOPERIRE!

Un POLIȚIST de la MEDGIDIA a fost prins de DNA cu investigatori sub ACOPERIRE!

Replica API 7 octombrie 2021 | 23:19 23680

Ofițerul de Poliție Judiciară din cadrul Poliției Medgidia, Bogdan Duțu, a fost condamnat pe 20 septembrie, la 3 ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia Tribunalului Constanța nu a fost definitivă, fiind înregistrat apelul, care se va judeca pe 3.02.2022. Detalii ”picante” din anchetă au ieșit la iveală, care descriu modul cum Duțu acționa. În cauză au fost și ivestigatori sub acoperire, dar și înregistrări.

foto: digi24.ro

Procurorii din cadrul DNA Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la existența indiciilor de comitere a două infracțiuni de luare de mită, aflate în concurs real, care ar fi fost comise de Bogdan Duțu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Medgidia, prima faptă datând din luna iunie 2017, iar cea de-a doua din luna ianuarie 2019, fapte pentru care s-a dispus și începerea urmăririi penale in rem. Astfel, în cauză a fost desemnat un investigator sub acoperire (DGA), care a făcut în așa fel să fie prins la volan, în Medgidia, conducând cu permisul suspendat. Ajungând în biroul lui Duțu, și apoi plecând împreună până la magazin, polițistul i-ar fi dat de înțeles că: ”Cum, necum, o vom rezolva. Cu un avocat bun poate nici nu ajungem în instanță”. Tot Duțu i-a recomandat un avocat și au mers împreună la el. Acesta i-a cerut onorariu în valoare de 4.000 de lei, iar investigatorul a spus că are banii acasă. S-a reîntors la cabinetul avocatului și i-am înmânat 900 de euro avocatului.

Astfel cum rezultă din Procesul verbal de surprindere în flagrant din data de 19.02.2020, inculpatul a fost identificat de către procurorul de caz însoțit de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, în jurul orei 13.10, în zona în fața sediului Poliției Medgidia, iar la solicitarea de a prezenta sumele de bani aflate asupra sa, inculpatul a scos, din buzunarul drept al gecii, suma de 450 euro, cu aceleași serii pe care i le înmânase avocatului investigatorul sub acoperire.

Audiat în calitate de suspect, polițistul a spus că el colabora cu avocatul respectiv și că îi mai dădea clienți, iar suma de bani o avea pentru că se împrumutase la avocat întrucât avea un botez. De cealaltă parte, avocatul a negat că l-a împrumutat cu bani, precizând că i-a dat bani pentru că i-a adus client.

Însă, toate discuțiile dintre polițist și investigator au fost înregistrate, iar în calcul s-au luat și celelalte două fapte de luare de mită.

Acum urmează se judece apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce legatura are judiciarul cu permisul suspendat?.
1
0
Au prins un amarat, care probabil lua mai mult de cat ar fi trebuit sa dea la seful !
6
1
In gura militienilor
7
4
Pupati in piula
4
1
De-aia si-a luat el Logan 2021?
2
0
politisti cu mita si pe proxeneti nu reusesc sa ii prinda?...Exista o explicatie !!!...Spaga primita lunar de diicot,dna,dias,m.ai,forte speciale,partide parlamentare.
19
1
A ars multa lume din medgidia, si el si ta su...pana la urma te ajung blestemele asa e in viata.
21
3
Au vrut sa-l faca !
14
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118