REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un polițist de la Rutieră a semnat procesul verbal în locul persoanei amendate

Un polițist de la Rutieră a semnat procesul verbal în locul persoanei amendate

Victor ROTARU 30 martie 2023 | 00:00 2739

Polițiștii au organizat, în ultima săptămână, mai multe proteste din cauza nerespectării legii salarizării dar și a pensiilor militare. Într-un scurt interviu oferit pentru Replica de Constanța, președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica a transmis faptul că din două șpăgi, un polițist de la rutieră își poate realiza salariul pe o lună. Pe lângă șpagă, se pare că polițiștii mai au și alte abateri. Un polițist din Măcin a sancționat contravențional o persoană, semnând procesul verbal în locul persoanei amendate.

Un politist de la Rutiera a semnat procesul verbal in locul persoanei amendateFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 15 martie 2016, atunci când Viorel Tanasov, în calitate de organ de poliție, fără a constata direct și nemijlocit abaterea rutieră, a procedat la sancționarea contravențională a persoanei I.C. reținând în sarcina sa săvârșirea contravenției, aplicându-i amendă contravențională în sumă de 210 lei şi 2 puncte penalizare.

Pentru a crea aparența realității contravenţiei constatate, Viorel Tanasov a procedat la semnarea procesului verbal în numele şi pentru persoana vătămată, a înregistrat de asemenea procesul verbal la nivelul Postului de Poliţie, şi a pregătit formele de comunicare către organele fiscale. Conform raportului de constatare criminalistică, semnătura indescifrabilă şi olografă din cuprinsul procesului - verbal din data de 15 martie 2016 din rubrica „agent constatator” a fost executată de Viorel Tanasov, în timp ce semnătura indescifrabilă şi olografă din rubrica „contravenient” nu a fost executată de persoana vătămată.

 Întrucât nu se știa exact motivul și condițiile în care a fost sancționată, I.C. s-a simțit nedreptățită și a formulat plângere penală împotriva polițistului care o sancționase.

Un politist de la Rutiera a semnat procesul verbal in locul persoanei amendateMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Viorel Tanasov, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, ca urmare a prescripției răspunderii penale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
masura disciplinara, il scoatem la pensie. locul infractiunii este str. edgar quinet.
2
1
a platit el amenda? Mai cunosc un caz, cand pentru traversare neregulamentara, pietonul a fost amendat ca mergea cu autoturismul cu viteza prea mica!!!! Sa vedeti amenzile politistilor locali, macar aia originali faceau doi ani pe la Campina, astia...
3
1
Ce sistem destept funcționează într-un stat de drept?După 7 ani de la eveniment sa prescris fapta....trebuia dat afara cumulat cu abuz in serviciu . Dacă sa creat un precedent e liber at la fals în înscrisuri materiale... înainte ma băieți nimeni nu va face nimic.
4
1
Cine stie cate abuzuri or mai fi facut politienii ca asta e singurul caz care a fost demonstrat.
5
2
Robi din Las Fierbienti E pixul de vină nu a semnalizat pe foaie unde trebuie
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016