Un POLIȚIST din CONSTANȚA REFUZĂ să DEA AMENZI pentru MASCA de PROTECȚIE!
Un POLIȚIST din CONSTANȚA REFUZĂ să DEA AMENZI pentru MASCA de PROTECȚIE!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a decis să... ia ”atitudine”. Și nu oricum! Acesta a afirmat public, pe rețelele de socializare, că refuză să verifice și să aplice sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție. Acum a ajuns în atenția Biroului Control Intern din cadrul IPJ.
sursa foto: rfi.ro
”Eu unul....... indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Chiar dacă multe persoane au aprobat atitudinea omului legii, iată că reprezentanții IPJ Constanța au transmis faptul că ”La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”. Demersurile reprezentanților IPJ au fost făcute în urma unor sesizări.
Așa cum este precizat mai sus, chiar dacă au existat și cei care i-au dat dreptate polițistului, au existat și persoane care nu sunt de acord cu atitudinea lui. "Dacă nu i se pare corectă această sarcină de serviciu, să facă sesizări, să vorbească cu șefii. Să rezolve altfel. Ce e asta: eu nu fac? Dar suntem pe maidan? La oricare alt loc de muncă nu se acceptă așa ceva. Nu îndeplinești sarcinile de serviciu, pleci. Nu îți convine, îți dai demisia. Nu mi se pare normal ca tocmai un om al legii să refuze să respecte legile din pandemie. Și să mai și instige", a spus, pentru Replica, un cetățean.
Amintim faptul că, începând cu 8 ianuarie, a intrat în vigoare măsura: obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Mai exact, măștile textile nu mai sunt permis.
Se exceptează de la măsura prevăzută, următoarele categorii de persoane:
a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.
Liliana IONIȚĂ
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News