REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
26.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Un polițist rutier a fost dat afară pentru că are cazier!

Un polițist rutier a fost dat afară pentru că are cazier!

Replica API 4 aprilie 2022 | 00:42 4587

Florin Dinescu a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, însă în urma contopirii cu o pedeapsă anterioară, inculpatul urmează să plătească o amendă în cuantum de 2600 de lei. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 16 martie 2022 și nu este definitivă. Florin Dinescu a fost acuzat că completat înscrisuri în cuprinsul cărora a declarat că îndeplinește condițiile de concurs pentru un post de agent de poliție și că nu era în curs de urmărire penală, deși cunoștea că era cercetat penal. Ulterior, acesta a fost angajat în cadrul IPJ Constanța, iar acum a fost dat afară.

Cum s-au petrecut faptele

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea unui număr de 15 posturi vacante de agenți în specialitatea poliție rutieră, prin încadrare din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerințelor posturilor și care îndeplineau condițiile legale. Printre condițiile care trebuiau îndeplinite, exista și aceea care stipula ”să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni„. Inculpatul a depus dosarul cu toate actele necesare pentru a putea participa la concurs, incluzând și declarația prin care spunea că nu este cercetat penal. Ulterior, Florin Dinescu a promovat concursul, fiind încadrat a în funcție la I.P.J. Constanța – Biroul Rutier Medgidia, cu gradul profesional de agent de poliție. Apoi, s-a constatat faptul că pe rolul Curții de Apel Constanța se afla în curs de judecată un dosar penal în care Florin Dinescu avea calitatea de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lovire sau alte violențe. Condamnat, prin sentința Judecătoriei Constanța, din 9 mai 2019, rămasă definitivă la 21 septembrie 2019, prin sentința Curții de Apel Constanța, la pedeapsa de 2000 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la lovire sau alte violențe, bărbatul a fost eliberat din funcție de șeful IPJ Constanța.

Magistrații Judecătoriei Constanța au reținut că inculpatul a declarat aspecte necorespunzătoare realității, deși cunoștea că este cercetat într-un dosar penal, însă nu a folosit vreun mijloc de operare deosebit de periculos. Instanța a mai reținut că urmarea imediată este una ce prezintă pericol social mediu, relevat, pe de-o parte, de faptul că acesta a obținut postul de agent de poliție ca urmare a declarației false, deși ar fi trebuit să dea dovadă de o conduită exemplară în respectarea legii, mai ales în această profesie, acesta fiind și scopul verificării bunei conduite.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si eu am fost dat afara din pol. nationala fiindca am tras cu pistolul in carciuma fiind beat . acum sunt la pol. locala cernavoda - sunt propus CHESTOR !
1
0
cum naiba a fost angajat...doar un simplu search in bazele de date il ghicea.A facut si asta ca Basescu..sa mor daca am colaborat cu.....zau?
0
0
bine ca acem penali printre alesi
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768