REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Un poliţist s-a transformat în ospătarul unui deţinut. Agentul, prins când lua şpagă

Un poliţist s-a transformat în ospătarul unui deţinut. Agentul, prins când lua şpagă

Mariana MURAT 8 decembrie 2023 | 15:22 1897

Un poliţist din Bucureşti, de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzat că a primit peste 9.000 de euro de la un deţinut, pentru a-i face mai multe favoruri.

Un politist s-a transformat in ospatarul unui detinut. Agentul, prins cand lua spagaImagine ilustrativă

Agentul de poliţie a fost prins în flagrant joi, într-un restaurant, în timp ce primea suma de 300 de euro, de la bărbatul respectiv. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Deţinutul era arestat pentru trafic de persoane şi spălare de bani. La data de 07.12.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat, agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt: 


În perioada mai 2022 – decembrie 2023, inculpatul, în calitate de agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, a pretins și primit, în mai multe rânduri, de la un martor denunțător arestat preventiv, direct sau prin intermediul concubinei denunțătorului, sume de bani cuprinse între 500 și 3600 Euro, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv nr. 1. În total, inculpatul a pretins suma de 9600 de euro, din care a primit efectiv 9200 de euro.

Modul în care acţiona omul legii

Astfel, a rezultat că inculpatul i-a făcut martorului denunțător mai multe favoruri, în sensul că i-a permis să primească pachete care să depășească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru munca efectuată, i-a permis să părăsească incinta centrului fără documentația necesară în acest sens, a anchiziționat pentru acesta produse alimentare și băuturi alcoolice cu nerespectarea dispozițiilor legale, a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule și a efectuat alte activități cu încălcarea atribuțiilor funcționarului public, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate o fi in Romania Demokratie de tip americano/occidental dar democratzia din Romania a fast infiintzata in 1990 de foshti activishti ai P.C.R.si securishti comunishti condushi de Ion Iliescu cu shcoala facuta la Moscova in URSS dupa care odata cu trecerea timpului comunishti ashtia si-au adus langa ei rudele,prieteni si amantele lor,deci mai incet cu politica romaneasca de sorginte Americana si Vesteuropeana mai ctin.
2
0
inca o data, cit de corupt este sistemul, democratia de tip occidental/american. cine prosteste lumea pe fata, ajunge si sa conduca societatea.
1
2
Este o neînțelegere...ori era arestat ..ori a primit banii intr-un restaurant de la persoana respectivă...ca nu are inteles???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510