REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
16.3° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Un polițist și trei jandarmi au fost condamnați pentru purtare abuzivă!

Un polițist și trei jandarmi au fost condamnați pentru purtare abuzivă!

Victor ROTARU 3 iunie 2024 | 00:00 1503

Multă lume are încredere în organele de ordine publică, simțindu-se în siguranță atunci când aceștia patrulează pe străzi sau reușesc să prindă infractori în timp record. Însă, cum în orice pădure există și uscături, și în Poliție și Jandarmerie se întâmplă la fel. O  familie din Tulcea a decis să petreacă o onomastică la casa lor de vacanță din Dunăvățu de Jos, acolo unde au invitat mai multe persoane la petrecere. După câteva ore de petrecut, vecinul familiei V. le-a transmis petrecăreților să dea muzica mai încet, lucru care s-a și întâmplat. La o oră după discuția pe care au avut-o cu vecinul, la fața locului au apărut un polițist și 3 jandarmi, care au intrat fără să ceară voie în curtea locuinței familiei V., fără să se legitimeze, iar după câteva discuții în contradictoriu, au început să dea cu spray lacrimogen în persoanele de la petrecere și pe unul dintre aceștia l-au încătușat și lovit în repetate rânduri.

Un politist si trei jandarmi au fost condamnati pentru purtare abuziva!

Totul a început atunci când Daniela și Radu V. au hotărât să meargă la locuința lor de vacanță din Dunăvățu de Jos, Tulcea, alături de mai mulți prieteni de-ai lor pentru a sărbători o onomastică. Locul unde au făcut pregătirile și unde a început petrecerea era un foișor situat pe malul apei, la o distanță de aproximativ 25-30 m de casă în incinta terenului pe care se află și locuința. La foișor, au mâncat, au consumat băuturi alcoolice și au ascultat și muzică până târziu în noapte. În jurul miezului nopții, la gardul despărțitor a venit vecinul și le-a atras atenția să dea muzica mai încet. Muzica a fost dată la un volum mai mic, după care, la scurt timp, petrecăreții s-au retras în casă și au continuat să petreacă, iar în jurul orei 1:00 s-au retras în camere.

Doi dintre petrecăreți au ieșit pe terasa casei să fumeze o țigară și să mai stea de vorbă. În timp ce se aflau pe terasă, au văzut patru persoane, bărbați, unul îmbrăcat în ținută de polițist, iar alții trei în ținută de jandarmi, care s-au deplasat în fața casei. Lucrătorul de poliție s-a prezentat, nu și jandarmii, și nici nu și-au motivat prezența în curtea casei. Familia V., fiind iritată de prezența nejustificată a acestora în curtea locuinței lor, au solicitat polițistului să se legitimeze acesta refuzând, motivând că legea nu permite persoanelor civile să solicite acest lucru.

Polițistul le-a cerut proprietarilor să se legitimeze, însă aceștia, fiind supărați de situația ivită, au refuzat pe motiv că polițistul nu a înțeles să se legitimeze, cu atât mai mult, cu cât intrase fără drept în curtea locuinței acestora, pe timp de noapte, la o oră târzie. Discuțiile au escaladat, iar la un moment dat au ieșit și musafirii din casă, care au auzit gălăgie. Unul dintre petrecăreți l-a întrebat pe polițist cum au intrat în curte, pentru că poarta de acces era închisă și asigurată cu o coadă de mătură, aspect pe care lucrătorul de poliție l-a negat, spunând că poarta nu era închisă.

Un politist si trei jandarmi au fost condamnati pentru purtare abuziva!

Familia V. a început să reproșeze lucrătorilor de ordine că au intrat prin efracție, aceștia deplasându-se către poartă pentru a le demonstra că poarta era asigurată și închisă. La un moment dat, una dintre persoane a strigat: „mi-au dat cu gaz lacrimogen!” În acel moment Elena M. a intenționat să filmeze ceea ce se întâmpla cu ajutorul telefonului mobil pe care îl avea, însă serg. maj. Andrei N. i-a smuls telefonul din mână și l-a aruncat peste gard. Concomitent, subofițerul i-a dat și acesteia cu gaz lacrimogen în ochi, în mod repetat, de la o distanță foarte mică.

După cele văzute, petrecăreții s-au revoltat, iar oamenii legii au ieșit din curte, luând cu ei una dintre persoanele aflate la petrecere, doborându-l la sol și încătușându-l. Ulterior, petrecăreții au sunat la ambulanță, iar ajunși la fața locului, cadrele medicale le-au spus petrecăreților să meargă la spital, însă aceștia au refuzat. Pe tot timpul altercației, Elena M. a insistat să i se restituie telefonul iar lucrătorul jandarm, serg. maj. Andrei N. a negat că l-ar fi luat el, spunându-i „dar nu ți l-am luat eu cucoană!”.

Au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă, iar magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îi condamne pe Florin T., Claudiu B., Andrei N. și Ovidiu B., la 1 an de închisoare, cu suspendare. Sentințele nu sunt definitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PENTRU...POPESCU GIBILU...NOTA 10 PENTRU COMENTARII.. CEI CARE FAC PARANGHELII,SA FIE POMPATI LA GREU BRAVO MILITIENILOR..
2
0
V-A POMPAT...GAZ LACRIMOGEN??? BINE V-A FACUT... MUNCA...NU ...DAR CHIOLHANE CAT CUPRINDE...SA VA SATURATI DE PARANGHELII...BRAVO LA MILITIENI SI JANDARMI...
7
6
astia cu muzica tare, trebuie dusi la palazu mare. sa-si ia casti, sa dea sonorul la maxim sa le zdruncine creierii lor. numai atiti militieni au fost condamnati?
3
5

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515