REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un procuror și un fost șef de la Rutieră, reținuți pentru 24 de ore!

Un procuror și un fost șef de la Rutieră, reținuți pentru 24 de ore!

Andreea VREJOIU 11 mai 2023 | 11:44 4993

Procurorul Sorin Lia, fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia și Narcis Sorin Bulintiș, fostul șef al Poliției Rutiere din același oraș au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar în care Sorin Lia este acuzat că a intervenit în mai multe dosare penale care îl vizau pe Narcis Sorin Bulintiș, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Un procuror si un fost sef de la Rutiera, retinuti pentru 24 de ore!Sorin Lia

Sorin Lia este acuzat că ar fi infuențat alți procurori care instrumentau dosarele în care fostul șef al Poliției Rutiere Corabia era acuzat că are o afacere de transport de marfă - un lucru incompatibil cu funcția acestuia. Potrivit informațiilor din presa locală, Narcis Sorin Bulintiș ar fi înființat o firmă de transport, pe care a trecut-o pe numele soției sale, și ar fi folosit în acest sens mai multe TIR-uri.

Din 2013 și până în prezent, împotriva acestuia s-au deschis trei dosare, însă la intervenția lui Sorin Lia, nu a fost începută urmărirea penală, scrie Imperativ. Sorin Lia este cercetat pentru favorizarea făptuitorului, dar și pentru furnizarea de informații nedestinate publicității unor persoane neautorizate.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a redescis dosarele în care nu începuse urmărirea penală față de acesta. Sorin Lia a candidat fără succes pentru un loc în CSM. Acesta este absolvent al Academiei de Poliție București, a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, iar în 2018 a devenit prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia.

Alți doi polițiști au fost reținuți în acest caz, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prietenul permiselor de barca si al Euroilor nu este ala cunoscut si ca Oligarhul ?
6
0
Cumperi magistratii cu un cocos bio ,un serviciu portelan,etc.
1
0
Poi ala a avut saptamana aceasta sesiune de numarat Euroii ! Catalina sa traiasca !
8
0
Pe la Mangalia când faceți verificari? Bolizi de lux cu un ccct de salariu de g***r cam greu
4
2
Corect !!!!!! Daca mai exista putina dreptate pe lumea asta trebuie sa ajunga si acolo, unde i este locul meritat sa numere AMR ul.
12
0
Grasu ala numara euroii facuti din permise de barca cand ar trebui sa numere AMR pana la eliberare.
16
0
din Justitie este de dimensiunea 99%. Tot mecanismul din Justitie este bazat pe filiere de avocat-procurori-judecatori. Toti mananca. Infractorii cu bani sunt regi.
12
1
Incepator
3
0
Lia asta nu este bara bara cu ala gras de la capitaniea de la Giurgiu ?
18
0
Nu pot sa cred. Cum mai: p******r retinut? Pai, p********l poate sa faca orice, nu asa spunea un umflat pe la tv?
19
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016