REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
27.4° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Un pui de șef de la CNE Cernavodă și-a umflat conturile în ultimul an cu 120.000 de euro? Oare ANI știe?

Un pui de șef de la CNE Cernavodă și-a umflat conturile în ultimul an cu 120.000 de euro? Oare ANI știe?

Mirela PASCAL 17 iulie 2024 | 00:00 442

Nu mai este o noutate faptul că CNE Cernavodă este o societate de stat transformată într-o mare familie, unde o sumedenie de șefi, mari și mici, au soţiile angajate aici, fiindu-le colege de muncă şi subalterne… sau invers. Aspect despre care Replica v-a relatat, pe larg, în trecut, cu subiect și predicat. Situația nu s-a schimbat deloc, în 2024... poate doar un plus la salariu pentru șefi și câteva conturi bancare deschise, cu mii de lei la activ. Cum este cazul inginerului șef  al Centrului de Pregătire, Cristian Tiron, soțul șefei de la Achiziții, Ileana Tiron. În 2023, cât și anul acesta, Tiron și-a tras cinci conturi bancare, deloc de neglijat, din salariul de bugetar.

Un pui de sef de la CNE Cernavoda si-a umflat conturile in ultimul an cu 120.000 de euro? Oare ANI stie?

Un inginer șef de la Centrala Nucleară Cernavodă a reușit să-și deschidă în mai puțin de doi ani, cinci conturi bancare... și nu cu doi lei, ci cu multe zerouri. Interesant este că inginerul șef Cristian Tiron, căci despre el este vorba, trăiește doar din salariul de la stat... Adevărat, nici nu moare de foame. Tiron câștigă undeva la peste 40.000 de lei, în timp ce soția, șefă la Serviciul Achiziții în cadrul CNE Cernavodă, câștigă aproape 26.000 de lei pe lună.

Un pui de sef de la CNE Cernavoda si-a umflat conturile in ultimul an cu 120.000 de euro? Oare ANI stie?

Chiar și așa, nu înțelegem cum a reușit Tiron, din 2023, până în prezent, să-și deschidă cinci conturi bancare în valoare de peste 120.000 de euro.

Precizăm că Tiron este soțul șefei de la Achiziții, Cristina Tiron. Printre atribuțiile unui șef Serviciu achiziții de la Nuclearelectrica se numără coordonarea și urmărirea aplicării procedurilor și politicii SNN privind activitățile de achiziții publice, în conformitate cu prevederile legislative în domeniu și cu atribuțiile ce ii revin din Regulamentul de Organizare si Funcționare al societății.

Șefa Serviciului Achiziții, de la CNE Cernavodă este fina celui care câștigă contracte pe banda rulantă cu centrala!

De asemenea, șeful de achiziții răspunde de organizarea și desfășurarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții de servicii și de lucrări, verifică documentele de inițiere, derulare, respectiv de finalizare proceduri de achiziții pentru SNN, etc. Soții Tiron sunt și finii lui Valentin Popescu, de la General Concrete, firmă care a câștigat pe bandă rulantă contracte cu CNE Cernavodă.

După cum vedem, o familie de șefi, ca multe altele, la CNE Cernavodă... în ciuda legislației cu privire la conflictul de interese, dar și a Ghidului de conformitate-Etică și Integritate al Nuclearelectrica, pe care le încalcă… nu știm dacă sub umbrela șefilor ierarhici superiori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În toate companiile de stat e dezordine Verifică Gogu de la lăptărie taxe într-o veselie pentru fraieri tot să fie
1
0
ADICA PROCENTUL DE LA NASUL EI TINEL POPESCU.ACEST INDIVID NUMIT POPESCU VALENTIN ZIS TINEL FUTACUL CARE NU IA SCAPAT NICIO SUBALTERNA NU A VAZUT IN VIATA LUI CENTRALA NUCLEARA STA LA UMBRA IN BUCURESTI SI II VIN CONTRACTELE PE BANDA RULANTA.CINE POATE OSU MI ROADE ZISE TINEL CHIOMBALAUL.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510