REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un puști de 14 ani a furat un iPhone și l-a ascuns în pantofi. Cum l-au găsit polițiștii!

Un puști de 14 ani a furat un iPhone și l-a ascuns în pantofi. Cum l-au găsit polițiștii!

Victor ROTARU 15 august 2023 | 00:00 1624

Generațiile sunt într-o continuă schimbare, iar asta face ca și copiii să aibă diferite preocupări. Acesta este și cazul lui Memet M., un minor în vârstă de 14 ani, care împreună cu un prieten, de 12 ani, au tâlhărit un alt minor de 11 ani, lăsându-l pe acesta fără un telefon iPhone 11, amenințându-l cu bătaia pentru ca acesta să le spună care este parola telefonului pentru a-l putea vinde ulterior. 

Un pusti de 14 ani a furat un iPhone si l-a ascuns in pantofi. Cum l-au gasit politistii!

Totul s-a întâmplat pe decembrie 2022, atunci când Memet M., în vârstă de 14 ani, împreună cu prietenul lui, de 12 ani, l-au acostat pe Iustin T., în vârstă de 11 ani, care se deplasa pe bulevardul Al. Lăpușneanu. Cei 2 mici tâlhari i-au sustras un telefon mobil marca iPhone 11 și suma de 5 lei, iar mai apoi, l-au amenințat pe acesta cu acte de violență pentru a le comunica parola de la telefon. 

Potrivit declarației lui Iustin T., el s-a întâlnit prima dată cu cei doi tâlhari într-un magazin din cartier. După ce a ieșit din respectivul magazin, a mers 500 de metri pe jos, fiind urmărit îndeaproape de către ceilalți doi minori. Într-un final, cele două persoane pe care le văzuse în magazin l-au abordat și l-au întrebat câți bani are în buzunar și ce telefon are. Ulterior, una dintre cele două persoane i-au introdus minorului mâna în buzunarul drept al pantalonilor, din care i-au sustras un telefon mobil marca iPhone 11, precum şi suma de 5 lei, iar ulterior, cele două persoane au fugit pe bulevardul Al. Lăpușneanu. Iustin T. a început să alerge după cei doi pentru aproximativ 500 de metri, iar la un moment dat, s-au oprit, unul a trecut în spatele său, iar cel care i-a sustras telefonul a rămas în faţa sa şi l-a ameninţat cu acte de violenţă dacă nu îi spune care este parola de la telefon. Minorul s-a conformat şi i-a spus acestuia parola, iar cei doi tâlhari au plecat cu gândul să vândă telefonul. 

A doua zi, întrucât telefonul sustras avea instalată aplicaţia „Find my iphone”, tatăl lui Iustin T. a identificat telefonul mobil în aplicaţie, s-a deplasat în zona Capitol, unde a observat un minor care corespundea semnalmentelor. După ce l-a întrebat despre telefon, acesta a răspuns initial că nu are cunoştinţă, iar ulterior, martorul a sesizat organele de poliţie, care au venit la faţa locului şi în urma controlului corporal, au identificat asupra minorului, respectiv în pantofii sport ai acestuia, telefonul mobil al fiului său.

Un pusti de 14 ani a furat un iPhone si l-a ascuns in pantofi. Cum l-au gasit politistii!Minută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Memet M. la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.   

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce e aia asistare pe 6 luni?
1
0
La școala de corecție nu mai primesc ciorumbei, le-au desființat... Niște educație cu biciul le prindea bine.
5
0
La școala de corecție nu mai primesc c***i, le-au desființat...
3
1
de minori incearca si le reusesc talhariile, romania educata !
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016