REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un raport de expertiză blochează demolarea toboganului din Mamaia, deținut de familia Nicolae!

Un raport de expertiză blochează demolarea toboganului din Mamaia, deținut de familia Nicolae!

Andreea VREJOIU 14 ianuarie 2023 | 00:00 6292

Toboganul localizat în stațiunea Mamaia, între Cazinou și Castelul Regal, al firmei soțului consilierului local PSD Irinela Nicolae și inspector şcolar pentru educaţie timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, rămâne pe poziții din cauza unui raport de expertiză. Încă din 2019 Primăria Constanța îi cere lui Nicolae să dezafecteze mormanul de fier vechi, pericol pentru trecători. Un nou termen ar urma să se judece pe 23 ianuarie 2023, la Judecătoria Constanța.

În staţiunea Mamaia, în apropierea cazinoului, constănţenii şi turiştii sunt întâmpinaţi de o imagine dezolantă. Scheletul unui tobogan zace uitat pe plajă şi nimeni nu răspunde pentru pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru cetăţeni.

În anul 2018, atunci când la cârma orașului era Decebal Făgădău, iar Irinela Nicolae era consilier local, societatea Lord Unic SRL, deținută de soțul acesteia a înaintat către Primăria Constanța a adresă prin care solicita constituirea unui drept de superficie asupra unui teren în suprafață de 948 de metri pătrați. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii locali de la acea vreme.

Un an mai târziu, mai exact în 2019, a fost aprobată hotărârea de consiliu local prin care s-a constituit dreptul de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 887 mp din zona Castel, în favoarea societății deținută de familia Irinelei Nicolae, pentru o chirie de 108.809 lei anual.

Se pare, însă, că societatea nu a plătit banii stabiliți în hotărâre. Un an mai târziu, în 2020, succesorul lui Făgădău, Vergil Chițac, a inițiat un proiect de hotărâre ce prevedea revocarea hotărârii de mai sus, iar aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre.

Terenul a ajuns înapoi la Primărie

Întrucât terenul a ajuns înapoi la municipalitate, Primăria Constanța a cerut judecătorilor să constate acest fapt și să oblige firma familiei Nicolae la demolarea toboganului. De la acel moment și până în prezent toboganul a rămas pe poziții întrucât Judecătoria Constanța a amânat cauza în lipsa unui raport de expertiză. Un nou termen de judecată a fost stabilit pe  23 ianuarie 2023. Societatea Lord Unic SRL a fost înfiinţată în 1994 şi are ca domeniu de activitate “restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie”. În 2021, societatea a avut o cifră de afaceri 0 lei, fără profit, datorii în valoare de 1,2 milioane de lei și niciun angajat.

Scheletul nu a interesat vechea administrație PSD, așa cum nu a interesat-o nici pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru cetăţeni. Aici, sunt două terenuri administrate de societatea Lord Unic, a soţului consilierul PSD Irinela Nicolae, Dănuţ Ionel Nicolae. Cu toate că o expertiză realizată cu câţiva ani în urmă arăta că, pentru a folosi terenurile, firma administrată de Nicolae trebuia să plătească cca. 30.000 de euro pe an, acesta nu a plătit niciun leu.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adic s-a putut demola Continentalu', da' nu se poate demola o ruginitura care sta sa cada.
4
0
pwlii nu demoleaza rusinea si le trimite socoteala iinfractorilor ??? De ce ??? Ca si el e iinfractor !!! Mwie !!!
7
0
Mergeti ma noaptea si dati-l jos, asta e ….a bătut vântul mai tare, ce atâtea expertize pe bani multi
13
1
Eu am dus spaga de la 3 gradinite la ISJ, cand am lasat pachetele si plicul la Irinela am auzit cand a spus ca trebuie sa se duca pana la general sa-i duca si lui o parte, dar mai asteapta pana vin si celelalte fete cu pachetele si plicurile. Asta este Irinela, si toate fetele din gradinite stiu. Poate daca se apuca sa scrie toate o sa iese scandal mare.
9
2
Irinela este o superspagara in ISJ si la gradinite. Ea face aprovizionarea cu mancare la toare gradinitele si tot ea incaseaza comisioanele de la firmele prin care face aprovizionarea. Toate directoarele aduc cadouri la Irinela in fiecare luna. Ea prefera obiectele din aur si banii. Este sefa la ISJ de 20 de ani si la toate partidele a cotizat sa ramana la ISJ de unde incaseaza mi de euro de la educatoarele care vor sa prinda un loc in gradinite pentru un an. PSD o sustine pentru ca este sponsor si are bani multi adunati din spagile de la ISJ.
11
1
oameni de afaceri constanteni! vind si aerul care nu este a lor. daca avea o unitate care producea caiele, nu eram ptr demolare. ii mai dam de lucru si pensioarului eforist chitac!
6
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436