REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un român a fost extrădat în SUA: era capul unei operațiuni uriașe de racolare

Un român a fost extrădat în SUA: era capul unei operațiuni uriașe de racolare

Mariana MURAT 26 februarie 2024 | 11:26 730

Un bărbat suspectat că ar fi fost capul unei operațiuni care, potrivit procurorilor, ar fi dus la obținerea unor ajutoare de șomaj necuvenite în valoare de peste $5,2 milioane, a fost extrădat din România la San Diego (SUA). Capul rețelei era românul David Constantin, dar procurorii americani susține că acesta avea alți 5 români în rețeaua infracțională.
 

Un roman a fost extradat in SUA: era capul unei operatiuni uriase de racolare 

Procuratura SUA a stabilit că David Constantin, în vârstă de 28 de ani, se numără printre cele 14 persoane condamnate deja pentru implicarea lor în niște aranjamente prin care sute de oameni ar fi putut depune în mod fraudulos cereri de ajutor către Departamentul din California vizând Dezvoltarea Locurilor de Muncă (Employment Development Departement – EDD).

Cum funcționa rețeaua

Potrivit unor informații, Constantin ar fi ajutat sute de oameni să depună cereri la EDD pentru ajutor de șomaj, apelând la documente false. Se presupune că  i-ar fi plătit lui Constantin o anume taxă pentru ajutorul acordat în depunerea acestor cereri frauduloase și o altă taxă după ce petenții primeau ajutoarele EDD. Procurorii presupun că Constantin, care a fost arestat de autoritățile române în luna noiembrie a anului trecut, recruta petenții prin Facebook, după care se întâlnea cu ei prin diverse parcuri din sudul Caaliforniei în vederea finalizării formalităților de depunere a cererilor. Potrivit Procuraturii SUA, Constantin a trimis personal peste $128000 din banii proveniți din această fraudă unor asociați de-ai săi din România.

La începutul acestei luni, dintre cei 14 inculpați, Eduard Buse și Florentina Sima – soț și soție – și-au recunoscut vinovăția pentru fraudă și spălare de bani. Alți trei inculpați urmează să își recunoască vinovăția în cursul săptămânii viitoare, conform  știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510