REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Un român este dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

Un român este dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

Virgil STOIAN 13 octombrie 2023 | 00:00 1068

Anunțul a fost făcut chiar de președintele Israelului, Isaac Herzog, în timpul unei conferințe de presă.

Un roman este disparut dupa atacurile teroristilor in IsraelIsaac Herzog

”Este o mare tragedie. În acest moment sunt 1300 de persoane ucise și 3300 de persoane rănite. Vă voi arăta acum o hartă cu toate drapelele și o să numesc câteva țări, printre care Austria, Australia, Azerbaijan, Argentina, Belarus, Brazilia, China, Chile, Canada, Danemarca, Eritreea, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Irlanda, India, Kazakhstan, Mexic, Portugalia, Polonia, Filipine, Panama, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Turcia, Uzbekistan, Ucraina, Statele Unite și Regatul Unit, ale căror cetățeni au fost afectați, însă datele trebuie reconfirmate”, a declarat, astăzi, președintele Israelului.

În acest moment, Ambasada României la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica informația.

”Am văzut informația. Ambasada noastră la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica și clarifica această informație apărută în urmă cu câteva minute. Până în acest moment nu am primit nicio informație cu privire la cetățeni români dispăruți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

Peste 2000 de români au revenit în țară

”În ceea ce privește revenirea și sprijinul pe care România și Ministerul Afacerilor Externe, prin celula de criză, l-a acordat cetățenilor români aflați în Israel pentru a reveni acasă, vă pot spune că, în această dimineață, putem să vorbim de peste 2000 de cetățeni români care au venit acasă fie prin intermediul curselor operate de compania națională Tarom, fie prin alte companii private”, a mai spus el.

”În ceea ce privește fâșia Gaza, avem în atenție aproximativ 350 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150 au solicitat evacuare. Dar, având în vedere situația de securitate, atât Ministerul Afacerilor Externe prin celula de criză cât și misiunile diplomatice și oficiile consulare vor depune toate eforturile în vederea identificării celei mai bune soluții pentru a-i evacua pe cetățenii români în condiții de securitate”, a concluzionat Radu Filip, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699