REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un salvamontist a murit, după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac

Un salvamontist a murit, după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac

A.F. 16 februarie 2024 | 22:40 700

Un salvamontist aflat în timpul liber a decedat, vineri, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în MunÅ£ii FăgăraÅŸ, a anunÅ£at directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Un salvamontist a murit, dupa ce a fost surprins de o avalansa in zona Balea Lac

"Victima a fost adusă la Balea Cascadă ÅŸi urmează să fie predată IML-ului. Victima era în vârstă de 33 ani, angajat în SPJ Salvamont Sibiu'', a precizat Dan Popescu, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, salvamontistul care a decedat a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni ÅŸi a decedat în urma impactului cu niÅŸte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.

"AvalanÅŸa a avut linie de fractură undeva la 250 metri ÅŸi cale de rulare 400 metri diferenţă de nivel, lungime 800 metri. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaÅ£a din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat", a spus Dan Popescu.

În zonă a fost solicitat ÅŸi elicopterul SMURD, în speranÅ£a că salvamontistul prins sub avalanşă va putea fi salvat, a transmis ISU Sibiu.

''În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaÅ£iile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faÅ£a locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o ÅŸenilată ÅŸi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat ÅŸi elicopterul SMURD'', a transmis ISU Sibiu.

Ulterior, Salvamont a anunÅ£at că persoana decedată este angajat la Serviciul Public JudeÅ£ean Salvamont Sibiu ÅŸi nu se afla în timpul serviciului de patrulare.

''Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac, o să încercăm transportul la Bâlea Cascadă pentru predare la IML'', a precizat Dan Popescu.

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc ÅŸi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în MunÅ£ii FăgăraÅŸ, însă atunci nu a fost nimeni rănit, turiÅŸtii fiind în acel moment în cabane, informa Salvamont Sibiu.

Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanÅŸe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munÅ£ii FăgăraÅŸ, Parâng, Åžureanu, Å¢arcu ÅŸi Godeanu. Sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanÅŸe în munÅ£ii FăgăraÅŸ, Parâng, Åžureanu, Å¢arcu ÅŸi Godeanu.

La Bâlea Lac se menÅ£ine cel mai mare strat de zăpadă de la o staÅ£ie meteo din România, de 1,7 metri, potrivit meteorologilor, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016