REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
35.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un samsar de mașini din Constanța duce viață de lux în Canada, deși trebuia să fie în pușcărie. Video

Un samsar de mașini din Constanța duce viață de lux în Canada, deși trebuia să fie în pușcărie. Video

Mirela PASCAL 7 ianuarie 2023 | 00:00 11321

Zeci de infractori români condamnați definitiv duc viață de nabab în străinătate - unde au găsit refugiul perfect pentru a scăpa de gratiile reci ale închisorii. Printre ei se numără și un samsar de mașini din Constanța, ajuns mare afacerist în Canada, în același domeniu. Deși ar fi trebuit să se afle în pușcărie, Dragoș Stroie, căci despre el este vorba, condamnat pentru complicitate la înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, se lăfăie în lux, în mașini de sute de mii de euro, în ceasuri scumpe și băuturi fine.

Legea-i lege, nu tocmeală… dar nu pentru toți infractorii români condamnați la ani grei de închisoare. Cei șmecheri sfidează autoritățile din colțurile de lume unde s-au refugiat și le râd în nas din mașini scumpe și în fața unor băuturi fine, de mii de euro. În această categorie includem și un samsar de mașini din Constanța, condamnat definitiv, în 2019, pentru complicitate la înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba despre Dragoș Stroie, care se dă mare afacerist peste hotare, când, în realitate, este un infractor cu acte în regulă, un recidivist care are de executat o condamnare de peste 3 ani de închisoare. Ce face Stroie în Canada?!  Ce a învățat în România, acasă, la Constanța: vinde mașini. Deține acolo un parc de mașini, ce funcționează pe societatea DND Auto SALES, și nu orice fel de mașini, ci cu multe zerouri, de lux. De altfel, afaceristul fugar își ține la curent, de ceva timp, „fanii“ din România cu activitatea desfășurată în Canada.

De la Obor, de la Constanța, a ajuns la botul … cailor putere, în Canada, deși trebuie să fie în pușcărie

Într-un videoclip făcut recent, Stroie mănâncă, de pe capota mașinii, mici românești, ca pe vremea când făcea bișniță la Constanța, nu de alta dar să știe toți frații lui de la malul mării că este același Dragoș, chiar dacă a plecat de la Obor, de la Constanța, și a ajuns la… botul calului. „Fraților, vă pup. Fac acest video pentru frații mei, care sunt ca mine, care știm de unde am plecat, de la Obor, de la Constanța. Momentan, sunt dealer de mașini, fost bișnițar de mașini. Acum, am vrut să-mi aduc aminte cum mâncam pe timpuri… când eram bișnițar de mașini. Același am rămas, al vostru Dragoș, la botul… calului, un mic civilizat“, spune Stroie.

Video:


Într-un alt videoclip, bișnițarul este supărat că-l vorbesc pe la spate invidioșii. Și, ca să le facă în ciudă, se cinstește dintr-o sticlă… de 1000 de euro. 

Video:

Iar în altele, ne arată că-și cumpără haine de la Louis Vuitton, dar și ceasul de lux și brățara de aur pe care le poartă la mână, ori ne anunță că zboară în vacanță, de la Business Class, împreună cu soția.

Polițiștii știu că e în Canada, dar nu-l găsesc

Probabil mulți se întreabă de ce duce viață de lux, în detrimentul camerei de 4 metri pătrați din penitenciar, reușind să se sustragă de la executarea pedepsei? Ei bine, este dat în urmărire de polițiștii constănțeni, însă nu se regăsește pe lista Most Wanted a Poliției Române pentru că… nu este chiar atât de periculos, pe numele acestuia existând un mandat activ de executare a pedepsei, din 2019. Polițiștii știu că se află în Canada, au acord de extrădare, însă polițiștii canadieni nu l-au identificat până acum. 

Video:

De ce oare? Până și noi știm unde locuiește, unde muncește… Chiar Dragoș Stroie s-a lăudat în social media, la un moment dat, întrebat fiind de un român unde se află, a precizat că e în Vancouver.

De altfel, sediul firmei pe care acesta o conduce, DND Auto Sales LTD este în orașul Surrey, din Canada.

Stroie, partener de afaceri cu samsarii percheziționați în decembrie

Potrivit informațiilor noastre, Stroie ar fi în parteneriat cu cei care dețin parcul de mașini din Constanța, percheziționat în urmă cu câteva săptămâni, mai exact pe 20 decembrie. La acea dată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, instigare la înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză ar fi indus în eroare 5 părți vătămate, de la care au primit aproximativ 250.000 de euro, reprezentând avans sau chiar plata integrală a unor autoturisme ce urmau a fi achiziționate din țări ale Uniunii Europene. După încasarea acestor sume de bani, mașinile fie nu au mai fost aduse beneficiarilor, banii fiind folosiți în alte scopuri, fie au fost aduse, însă au fost vândute altor cumpărători ai parcului auto.


Condamnat definitiv, încearcă să scape de pedeapsă

La aproape 8.000 de kilometri distanță, Dragoș Stroie își instruiește avocații din Constanța și-i trimite la instanțe, în speranța că va reuși să scape de condamnarea din 2019. În acest sens, a fost depusă o acțiune în instanță, pe 3 noiembrie, solicitând revizuirea hotărârii. Pe fond, i-a fost respins, mai exact în septembrie 2022, însă a formulat apel. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru 2 februarie a.c..

Dar haideți să ne reamintim de ce a fost condamnat! A fost complicele altor bărbați, și ei condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA Sucursala Constanța, în valoare de peste 1,1 milioane de lei fiecare, în baza unor documente false. În dosar a fost implicat și afaceristul constănțean Deian Geo Iulian Bolboceanu; acesta a fost judecat pentru complicitate la înșelăciune, fiind condamnat la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare. După pronunțare, Stroie a formulat contestație în anulare a hotărârii, însă a fost respinsă, definitiv, în ianuarie 2020.

Stroie a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, dat fiind că avea și o pedeapsă de doi ani și șase luni, din trecut, într-o altă speță. Așadar, și fugar și recidivist!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai fost și ești un gunoi scuze de vb grele . Istoria ta vb mult și nu ai fost niciodată cineva cum te crezi .
0
0
Te stie toti baieti ca esti un distrus care si a spart nasu…..ai dat de bani ti-au ajuns figurile la cap! In cativa ani nu o sa mai auziti de samsaru din Canada!!!
1
0
Acum stai pe Rolls-Royce dar într-o zi o sa fi femeia lor de duminica . Sa nu te doară alea cu bile . Păcat de tine ai vrut sa fi și tu baiat rău dar ai uitat ca nu ai putere .... succes in viitor și sa fi cuminte băieți te așteptă sa se joace cu tine .......
4
0
Haha asta ti-e valuarea Dragos Pisat! Smecher de categorie mondiala…
0
0
Dragos nu te vad bine in viitor se pare ca te cheamă poarta alba . Dar am uitat tu ești smecher și poți p****i legea ai bani ai masini dar ce mai ai tu pe adevăr in afara de poze și prosteala ieftina care te știe tot orașul Constanța. Sa nu scapi sapunul ai grija
1
0
Sal pupati in c*r toti fraierii. Brave Dragos. Bravo fratioare. Aia car va duc fetele sa le futa alti si sint cu politia pe mana pe aua nui vrea nimeni la puscarie. Bravo fratioare sa moare jugidiile de ciuda
4
1
În R o m â n i a când ești fugar după noul cod penal faci pedeapsa zi la zi fără posibilitate de eliberare condiționată. Așa că, stimate cocalar, extrădarea e aproape. Degeaba ai șters poza cu Ovidiu Grecea ca deja la Ministerul Afacerilor Externe e vâlvă mare. Ca să știi și tu stimate cocalar, Ministerul Afacerilor Externe se ocupă cu numirea ambasadorilor și a consulilor. Hai să trăiești stimate cocalar. Pușcărie ușoară la Poarta Albă.
5
1
Salut Seby Se vede din filmari ca e Cocalar..Nu trebe sa aveti pretenti la el atita al duce capu.Astia sant oameni bolnavi din nastere!!!
0
0
Are numai impresii și laude ieftine . Un ratat care se afirma aiurea . Viata este scumpa și oameni au credite la bănci iar el se crede bogat . Zi de unde ai bani asa mulți și câte taxe plătești!!!!! Urat sa ai mandat și sa te crezi centaur. Mulți băieți știu adevărul despre tine ca ești o fetita ieftina fără nici o putere. Ești Un maimutoi ieftin cu o imagine falsa . Ești Un personaj josnic și mintiii foarte mult mai tot timpul . Băieți din toată lumea te cunosc Ești doar Un mincinoas cu ceva bani in cont . Sper ca legea sa fie lege . Succes și sa te epilezi înainte. Te salut și ne vedem la cusca .......
1
0
1000 de coco!
0
0
Peste 5000 de vizualizări are articolul. Dragoșe, mai e puțin până la extrădare.
5
0
Treaba urâtă e ca acest individ țepuiește oamenii de rând.
0
0
Mare brânză, a fraudat omul nici câtăi n***u sub unghie bugetul de stat, adevărații devalizatori ai țării sunt mafioții din politică, din 90 și până acum datoria externă este de minim 150 miliarde de euro bani care sunt în buzunarele celor care sau perindat la putere și a acoliților acestora, ăsta e un neica nimeni, pe lângă Năstase cu gașca lui, Băsescu la fel cu acoliții lui acum sasul idiot cu nemții și austriecii și plus toți parlamentarii cu amantele și familiile lor
11
1
Porecla era Dragos Pisat pentru ca a baut pp in tinerete
3
0
Trei constănţeni acuzaţi de falsificare a instrumentelor de plată electronică şi fals material în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, au fost găsiţi vinovaţi de instanţa Tribunalului Constanţa. Dragoş Stroie a fost condamant la doi ani şi şase luni cu suspendare sub supraveghere, iar Ionuţ Picu şi Radu Paris la câte doi ani fiecare, tot cu suspendare sub supraveghere. Sentința este definitivă. Potrivit rechizitoriului, cei trei sunt acuzaţi de procurorii DIICOT Constanţa că au falsificat zeci de carduri ale unor cetăţeni din Germania. Anchetatorii spun că, pe 1 noiembrie 2006, indivizii au fost prinşi în Medgidia, în timp ce se duceau cu maşina spre aeroportul „Henri Coandă”, din Bucureşti, pentru a pleca în Danemarca. Din cercetări s-a stabilit că Stroie a fost capul afacerii, cel care a falsificat cardurile, iar Picu şi Paris l-au ajutat să îşi ducă planul până la capăt. Potrivit DIICOT Constanţa, oamenii legii au găsit asupra tinerilor, în momentul în care au fost prinşi şi percheziţionaţi, zeci de carduri de la Alpha Bank, City Bank şi alte bănci, pe care urmau să le folosească în Danemarca. Tinerii intenţionau să cumpere bunuri pe care să le vândă ulterior în r*mânia ori să extragă bani de pe carduri. Ei au declarat ba că nu ştiu cum au ajuns cardurile contrafăcute în bagajul lor, ba au recunoscut că sunt ale lor, dar că nu ştiau ce vor să facă cu ele. De asemenea, anchetatorii au mai descoperit asupra lui Stroie, Picu şi Paris permise de conducere false, emise pe numele unor cetăţeni canadieni, însă cu pozele lor, cu care urmau să se legitimeze în cazul în care li se cerea un act de identitate în Danemarca. Lăsat liber, Dragoş Stroie şi-a continuat activitatea infracţională. Pe 19 martie 2008, el a fost prins într-un oraş din Germania având asupra sa mai multe carduri false emise pe numele unor cetăţeni americani, un laptop pe care era instalat un program informatic şi aparatură pentru falsificarea cardurilor. După mai bine de patru ani de anchetă, procurorii DIICOT Constanţa au finalizat urmărirea penală şi i-au deferit justiţiei pe Stroie, Picu şi Paris.
3
0
Când va veni momentul extrădării nu va scăpa. Dacă intră pe teritoriul Uniunii Europene și e dat în urmărire generală, tot nu va scăpa de executat pedeapsa în țară. În orice variantă e cu răhățelul la cwr.
7
0
Camelin, esti cam jalnic
10
0
Scapa si H unter B iden cu laptopul plin de pedofilie,trafic de interes,tradare,crime impotriva umanitatii si nu scapa un samsar de masini?Scapa toti guvernantii actuali si fosti cu averi facute ilegal fara sa fie controlati macar o singura data,se afiseaza copiii lor cu ceasuri si masini de sute de mii ,au in case tablouri si alte bunuri de milioane,nimeni nu zice nimic.Legea e facuta pentru unii,doar pentru unii
1
0
Face concurenta politicienillor...este de necomentat...si averile de sute de milioane de euro ale politicienilor, care nu fug, sunt protejati, oare cum le justifica, cum scapa??
11
0
La PUȘCĂRIE cu odrasla- i n f r a c t o r, a lui Stroie Cornelia și Chiricheș Anton, din Valu lui Traian. Operațiunile de escrocare cu banii de pe mașinile vândute de Stroie Dragoș în zona Dobrogei sunt conduse din comuna Valu lui Traian. Pe Facebook veți vedea ca Stroie Dragoș sub contul Nikolas Mikey Stroie se pozează de 1 Decembrie cu consulul general al r o m â n i e i în vancouver, Ovidiu Grecea, fost prefect al municipiului București. Vă mai mirați de ce nu-l caută autoritățile abilitate.
5
0
Un articol de tot rahatul scris de cei care nu știu decât să facă iureș. Ăsta e plecat din țara de mai bine de 10 ani, a fost vecin cu mine pe scară și din 2008/2009 e plecat. Unde dracu a “fugit” dacă el era deja plecat de 10 ani când a fost condamnat? Iar cei care urlă “să fie adus și băgat la pușcărie!!” Pe banii cui? Noi care murim de foame pe aici și abia ne încălzim cerem să mai avem încă unul pentru care să plătim tot noi să stea la adăpost?
13
4
Stai parcat ,,finule" dai 1000 de dolari si bei in pahar cu picior .
7
0
Credeam că te referi la poliția r*mână ...bravo jegurilor ăștia se laudă că se sparg in proxenetism și hoții de mașini iar voi ce faceți?.Atunci exista o explicatie,sunteți total depășiți și corupti
11
0
Tot jurnalismul.in general,este si va ramane o chestiune de profesionalism,mai gunoi si mai mediocru decat fitzuica asta de ,,replica""eu cred ca nu exista...bravo jegurilor,un articol foarte interesant.
10
11
sa fie vazut in parnaie. Ca si strutzul care traieste in huzur ca nu-l cauta nimeni. Pe banii constantenilor fraieri.
13
2
Mai i*******r ca irina panzariu sigur nu e . Frumoasa reclama ii faceti cinstitei doamne ,in timp ce DNA constanta prinde batrane cu leustean prin piete
9
0
Nea Chiricheș, ce a ajuns odrasla matale! Un i*******r de drept comun. Păcălește oamenii cu vrăjeală de obor. Huooo
3
1
Prietinul lui mircica
3
0
Coloratul ăsta e și pe tik tok cu userul Nikolas Mikey Stroie. Acum și-a șters contul, dar a defilat cu clipuri de cocalar. Când îl vor prinde va primi și spor de pedeapsă pentru ca e fugar.
18
0
Baiat deștept!!! Oameni se duc la cusca pt o sticla de ulei.... sclavu asta care minte mult are numai avioane in cap ca acum 20 de ani in urma aur ceasuri poze și masini scumpe . Sunt băieți care au milioane de euro și stau cuminți in banca lor .
19
0
Un lake care isi baga degetele in c.ur cand bea prea mult.
15
2
Tare articolul! Mare i*******r….culmea, infractorii care fac Constanța praf nu-i mai dă nimeni la ziare
22
1
Am doua vile de milioane de euro în Cernavodă fara o zi de munca, daca munceam aveam mai multe vile.Traiasca fetițele care produc pentru mine, fraierii pe care ii pacalesc cu mașini de lux ciordite dar sa nu ii uit pe cei care mă protejează adică politia romana.Si mai este încă o chestie mă prăpădesc de ras când unii fug dimineața la munca iar eu câștig pe zi câteva mii de euro fara să mă trezesc că sunt un boss doar după ora 12.
13
1
Mama, mama, ce subiect ați găsit. De unde dracu ați scos cârpitu asta în c*r de si a făcut poze cu papornita ca pizdele in fata magazinului LV?
26
1
Un pui de romanele fără prea multă educație, lasciv, cu mulți fără minte pe lângă el pe care ii manevrează. E clar ca nu va mai trece pragul r*mâniei toată viața în vizită, dar niciodată nu se știe când te înhăță milițienii. Niciodată nu spune NU! Toată viața va trăi cu fricâ și de umbra lui.
17
0
Daca are asa de multi bani este posibil sa fi mituit pe cine trebuie din politie si politia sa nu fi facut nici o cerere de extradare sau cererea de extradare exista dar politistii canadieni sunt prea ocupati cu cazuri mai grave ca sa mai aiba timp sa-l caute pe escrocul asta si cazul lui este pe o lista de asteptare destul de lunga; problema este cum de infractorii reusesc sa iasa din tara pentru ca eu nu cred ca lucrul asta este posibil decat cu complicitatea procurorilor si judecatorilor
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510