REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un schior care a intrat în stop cardio-respirator a fost resuscitat cu succes

Un schior care a intrat în stop cardio-respirator a fost resuscitat cu succes

Andreea Vlaicu 22 februarie 2024 | 16:20 851

Un schior în vârstă de 44 de ani din Roşiorii de Vede care a intrat în stop cardio-respirator la pârtia Sorica din staţiunea Azuga a fost resuscitat, joi, la faţa locului, fiind preluat apoi de un elicopter SMURD.

Un schior care a intrat in stop cardio-respirator a fost resuscitat cu succesimagini de pe pârtie

Potrivit datelor publicate de Salvamont Prahova pe pagina de socializare, salvatorii aflaţi la Baza Salvamont din Azuga au fost anunţaţi că o persoană şi-a pierdut starea de conştienţă la pârtia Sorica.

"Ajunşi imediat la faţa locului cu echipamentul de prim-ajutor medical, unde erau deja prezenţi doi paramedici SMURD şi un medic rezident aflaţi în vacanţă, salvatorii au constatat că victima se afla în stop-cardio respirator şi au început manevrele de resuscitare. Între timp, ţinând cont de gravitatea cazului, Dispeceratul Judeţean Salvamont Prahova a solicitat elicopterul de la POA Braşov. După aplicarea protocolului de resuscitare, inclusiv administrarea a 4 şocuri cu ajutorul defibrilatorului aflat în dotarea echipei Salvamont, pacientul a fost readus la viaţă. Ulterior, în sprijin a sosit şi un echipaj de pe ambulanţa SAJ. Pacientul a fost predat cu semne vitale echipajului aeromedical IGAv - SMURD, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov", arată sursa citată.

Statisticile mondiale spun că procentajul ca un pacient să fie scos dintr-un stop cardio-respirator este de sub 10%, precizează Salvamont Prahova.

"De aceea putem spune că astăzi am contribuit în mod decisiv la o mică minune. Acest cumul de întâmplări fericite, în care oameni bine pregătiţi au intervenit rapid şi o colaborare foarte bună între instituţii, a făcut ca viaţa acestui om de 44 de ani să nu se oprească aici!"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari salvatorilor, bravo tuturor! Asemenea cazuri iti dau sperante ca tara asta mai are o sansa! Multa sanatate celui salvat si celor care au salvat!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016