REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un singur agent repartizat la Biroul Rutier Constanța, dintre 164 ajunși la IPJ Constanța

Un singur agent repartizat la Biroul Rutier Constanța, dintre 164 ajunși la IPJ Constanța

Virgil STOIAN 30 noiembrie 2023 | 12:23 4020

După ce sindicatul Europol a atras atenția în privința lipsei polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Constanța, iată că din cei 164 de agenți ajunși pe IPJ Constanța doar unul a fost repartizat la Biroul Rutier.

Un singur agent repartizat la Biroul Rutier Constanta, dintre 164 ajunsi la IPJ Constantafoto cu rol ilustrativ

De precizat că la nivelul Biroului Rutier Constanța există în prezent un număr de 17 polițiști care sunt planificați în schimburi de 8 ore, 7 zile din 7, pe întreaga suprafață a municipiului Constanța și împrejurimi. Este cea mai mică structură de poliție rutieră dintr-un municipiu, reședință de județ, din țară. Ca și comparație, să înțelegeți gravitatea situației, la Biroul Rutier Oradea sunt încadrați 50 polițiști. Oare pe cine ar deranja mai multe echipaje rutiere în Constanța?! Numai în ultimele 3 luni, am sesizat peste 50 de acte materiale de încălcări ale drepturilor elementare ale celor 17 polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța. De la nerespectarea timpului de refacere a capacității de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, planificarea preferențială și alte drepturi nerespectate, o serie de deficiențe manageriale, toate acestea nu numai că au rămas nepedepsite, dar sunt în continuare încurajate de conducerea IPJ Constanța. Tot în această perioadă, au fost zeci de situații când a fost planificat în serviciu 1 singur echipaj de poliție rutieră în tot municipiul Constanța, pentru că ne place doar să „mimăm” că ne pasă de siguranța rutieră. (N.R. România este pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere).” au transmis reprezentanții Europol.

Ce spune IPJ Constanța

”Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că un singur polițist rutier a fost repartizat în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:
La data efectuării repartiției agenților de poliție debutanți, absolvenți ai școlilor de agenție de poliție – promoția noiembrie 2023, în cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, statul de funcții al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța avea o singură funcție liberă.
Aceasta a fost ocupată în urma repartiției agenților debutanți, începând cu data de 28 noiembrie a.c.
Așadar, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Constanța funcționează, în prezent, fără deficit de personal, statul de funcții fiind ocupat în proporție de sută la sută în ceea ce privește funcțiile de agenți.
În urma reorganizării Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în măsura în care noul stat de funcții va fi suplimentat, se vor lua măsuri pentru ocuparea noilor funcții.  
De asemenea, menționăm, o dată în plus, faptul că polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică ale Poliției Municipiului Constanța au și calitate de poliție rutieră, prin urmare pot constatata contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.
În egală măsură, așa cum am mai precizat,  Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul.
În concluzie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele stabilite prin lege, privind siguranța cetățenilor.
De altfel, reamintim că, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, folosind aproximativ 100 de autospeciale, acționează, zilnic, în județul Constanța.
Polițiștii acționează cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult,  în zonele turistice și de agrement și, de asemenea, asigură intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112.” au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E o bătaie de joc , din cauza aceasta avem șoferi indisciplinați în trafic în Constanța.
0
0
Confirm,Manuel Comandasu este specialist in limbi!
2
0
Eu am făcut sex cu majoritatea colegilor din pol loc C-Vodă ,dar cel mai mult îl iubesc pe actualul coleg de patrula Pismis Nicușor ,are el puța mică da m-a simt protejata in preajma lui ,m-a hrănește ,o lasă pe nevasa fără porc si murături ,imi aduce mie ,transferul de produse se face la munca din portbagajul lui in portbagajul meu ,când e viscol m-a aduce la munca cu Ct 18 pcv ,tot in acest autoturism ii fac si sex oral ,când vrem sa ne destrăbălat mai mult îl i-au la mine la încălzire si îl pun să-mi bage botul la savarina ca puța nu i-o simt fiind minuscula pentru mine …
2
0
Să meargă la poliția nationala și dați de ex polițistul CĂCACEA zis 4(patru) CASE de cca 150 kg care mănâncă MOCCA NON STOP.Datii o invitație și veți rămâne fără masă.
5
0
Ia sa scot eu BMW - ul meu din 92, sa fac niste cerculețe !
2
1
recunosc ca sunt analfabet si cotetar , dar la pol. locala Cernavoda mai sunt si alti boscheti ca pocaitul romm Dospinescu , Juganaru care pute a urina si kkt , Vero care e vesnic in calduri , Iusein cel impotent , labagiul de Comandasu si altii dintre gardieni ....
3
1
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!
6
0
Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99 PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
4
1
Asa ceva??? Este perfect. Pacaliciul de prefect stie, ministrul de resort stie sigur?? Toata Constanta este Vraiste. Cine dracu le-a dat permisul de conducere celor din TULCEA pentru ca habar nu au de Regulile legale. Fabrici de permise sunt in toate judetele, multi analfabeti pe sosele. Ce in Constantanta nu sunt analfabeti si cu probleme de sanatate , nevazatori, pe care politia nu-i vede?? RUSINE !!!
8
0
Ati umplut orașul cu gardieni publici transformați peste noapte în polițiști locali,care dacă îi pui sa scrie își rup mana de p****i ce sunt! Angajați polițiști școliți care merita sa fie respectați,nu toți prostii!
16
2
De cand se ocupa ,,luminatul" DIDEL de SRU, toate merg bine în IPJ Constanta...de la recrutarea candidaților și pana la repartizarea absolventilor
13
1
mai multe articole in presa din ultimii ani daca nu decenii in care s-a remarcat ca politia este foarte puternic diminuata la numar de oameni fara sa mai vorbim de pregatire asa ca comunicatul minte cu nerusinare ca sa nu mai vorbim de subfinantarea cronica foarte puternica specifica tuturor domeniilor neproductive bugetare sanatate, educatie, justitie, etc suntem pe ultimul loc in ue la toate la mare distanta de alte state
8
2
De ani de zile au luat funcții din structuri operative (din strada) și le-au mutat la IPJ, în birouri și acum spun ca nu sunt funcții vacante care sa fie ocupate în strada. Asta e politica lor de resurse umane si toate sindicatele au închis ochii la prostiile astea
11
1
Pai daca ar aduce mai multi la circulatie ar trebui sa imparta spaga la mai multi.... asa toate spagile alea stranse de la firmele de transport se impart la mai putini.
8
5
ca politia cta ca si cea din restul tarii nu este in stare "să își îndeplinească sarcinile și obiectivele stabilite prin lege, privind siguranța cetățenilor" din moment ce suntem pe primul loc la accidente, raniti si morti in accidente rutiere din ue; este adevarat ca au circumstante atenuante puternice ptr ca legile favorizeaza infractorii, sunt pprost facute si aici e vina infractorilor si analfabetilor din parlament si guvern de vreo 30 de ani
8
2
...tichie de mărgăritar ne trebuie in rest avem de toate...Rușine !!!
14
2
pt ce încă 164? la frecat menta tăiat frunze al câine, boierie in sistem, că minte saracii au cate unii mai lipsă total
6
10
nu mai vine lumea la circulatir, nu se mai fak parale din ..spaga..hmm
13
3
dar ce faceți cu 164? că de interlopi nu va atingeți,va tremura cct in voi, luați bani de pomană și multi p****i in sistem! cum justifică rutiera mai ales Mangalia , vile și mașini de lux!? din salariu din bugetar? scârbă îmi e de voi! auzi încă 164 de putori in plus!
14
7
Inainte il deranja pe Dancu, care trimitea agentii sa dea amenzi doar la pietoni ca sa nu cumva sa-i amendeze prietenii de afaceri cu masini de lux. Acum, poate stie Dancu pe cine mai deranjeaza :)
17
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016