REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un șofer a forțat intrarea în România, circulând pe contrasens, în Vama Veche

Un șofer a forțat intrarea în România, circulând pe contrasens, în Vama Veche

Virgil STOIAN 3 iulie 2023 | 00:00 2466

Urmărire ca-n filme la Vama Veche. Un șofer, "speriat" de coada foarte mare de la punctul de trecere a frontierei, a depășit coloana de mașini și a intrat pe banda de ieşire din ţară, conducând pe contrasens. Mai mult decât atât, în momentul în care a fost oprit de polițiștii de frontieră, a lovit pe unul dintre aceștia cu mașina și și-a continuat cursa nebună, fiind oprit în zona Staţiei CFR Mangalia ca urmare a intervenţiei unui alt echipaj de poliţie de la serviciul rutier, care între timp fusese alertat şi care i-a blocat trecerea.

Un sofer a fortat intrarea in Romania, circuland pe contrasens, in Vama Veche
Ionuț Matache, în timp ce conducea autoturismul Mercedes, s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Vama Veche cu scopul de a intra în ţară, din Bulgaria. Din cauza fluxului de călători, coada de mașini era foarte mare, lucru care l-a ”speriat” pe bărbat. Astfel, acesta a depășit coloana de mașini, și a intrat pe banda de ieșire din țară, mergând pe contrasens. Lucrătorii de poliţie s-au deplasat lângă autoturismul respectiv şi i-au solicitat inculpatului să se legitimeze şi să prezinte autoturismul pentru controlul de frontieră, spunându-i din nou că va trebui să se întoarcă şi să stea la rând, ca ceilalți conducători auto, însă inculpatul a refuzat şi a pus din nou în mişcare autoturismul, continuându-şi deplasarea pe  teritoriul României, fără să oprească pentru a fi efectuate formalităţile de frontieră. Întrucât inculpatul a trecut de punctul de control fără să oprească, lucrătorii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia cu două autospeciale, având pornite semnalele luminoase şi acustice, pentru a-l determina pe acesta să oprească. Ulterior, maşina condusă de inculpat a fost oprită în trafic după ce aceasta a ajuns în zona Staţiei CFR Mangalia ca urmare a intervenţiei unui alt echipaj de poliţie de la serviciul rutier, care între timp fusese alertat şi care i-a blocat trecerea. Mai mult decât atât, în cursa lui nebună, bărbatul l-a lovit cu mașina pe unul dintre polițiști.

Un sofer a fortat intrarea in Romania, circuland pe contrasens, in Vama Veche Minuta judecătorească

Instanța a apreciat că nu se impune ca pedeapsa să fie extrem de blândă, deoarece din modul de comitere a infracțiunii se deduce ușurința și nepăsarea cu care inculpatul a încălcat legea penală ignorând orice regulă de trafic în zona frontierei de stat în disprețul tuturor participanților la traficul rutier. Mai mult, acesta a depășit coloana de autoturisme ce așteptau regulamentar și a intrat pe contrasens, conducând autoturismul și refuzând să se conformeze semnalelor și indicațiilor polițiștilor de frontieră și trecând în final frontiera de stat fără a opri fără a se supune formalităților de control și de identificare, ceea ce denotă o vădită conduită antisocială, o totală lipsă de respect și ignorarea cu bună știință a dispozițiilor legii penale dar și a rolului organelor desemnate să o aplice. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Ionuț Matache la la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în stare de detenție în penitenciar. Sentința a fost dată pe 29 iunie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand milioane de romani o roiesc peste tari si mari, mai sunt si fraieri care se grabesc inapoi
5
0
Nu stiu cum este acum dar inainte de 89 pentru astfel de fapta politia de frontiera deschidea foc de voie asupra individului !
4
3
A belit poola!
3
1
bagati mirletele in pirnaie.astia numai de bita inteleg.
10
2
Bine i a facut marlanului .Asa fratilor ,aplicati legile .AUZI boratul ,trece el pe langa toti ca la masa in curte .La puscarie cu el.
12
2
intre doua tari de lumea a treia, ce nu vor fi primite in veci in Schengen, jagardelele de politicieni nu sunt in stare sa ia decizia ca cetatenii celor doua tari sa treaca frontiera ce le separa fara controale vamale, mai ales acum, cand trebuie sa stai cu orele daca ai ghinionul sa ai in fata un autocar cu refugiati din Ucraina la modernul punct vamal, cu o singura banda, de la n***u Voda.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510