REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Un șofer a parcat pe contrasens pentru că „se grăbea“ la magazin

Un șofer a parcat pe contrasens pentru că „se grăbea“ la magazin

Marieta STEFAN 21 septembrie 2023 | 00:00 2750

În ultima perioadă, tot mai mulți șoferi sfidează regulile de circulație, îngreunând traficul, fără a ține cont de ceilalți șoferi și, mai rău, provoacă accidente rutiere, de cele mai multe ori, fatale. Zilele trecute, un șofer a parcat mașina pe contrasens, pe strada Brizei, din Poarta 6. A staționat ceva timp, suficient cât să-și facă cumpărăturile de la magazinul din apropiere. Dacă ar fi fost prins de polițiști, ar fi „împușcat” o amendă care se poate ridica la peste 1.000 de lei. 

Un sofer a parcat pe contrasens pentru ca „se grabea“ la magazin

Regulile de circulație sunt bine stabilite și cei care se abat de la ele sunt conștienți de faptul că pot fi sancționați de organele de poliție. Cu toate acestea, abaterile sunt aproape zilnice. Există șoferi care cred că și-au cumpărat stradă și parchează după bunul plac, fără să se gândească că încurcă circulația sau că îi lezează pe ceilalți conducători auto.

Un sofer a parcat pe contrasens pentru ca „se grabea“ la magazin

Șoferul „se grăbea”

Așa s-a întâmplat deunăzi și în cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, unde o mașină a stat parcată pe contrasens. Șoferul se „grăbea” să cumpere ceva de la magazinul în fața căruia staționase, ca să nu obosească mergând pe jos câțiva metri în plus.

Un sofer a parcat pe contrasens pentru ca „se grabea“ la magazin

Conform Codului Rutier, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj.

Un sofer a parcat pe contrasens pentru ca „se grabea“ la magazin

De asemenea, conducătorul auto este pasibil de amendă care se ridică la 1.080 de lei.  Cu toate acestea, sunt mulți conducători auto care riscă aceste sancțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Indeplineste ti visele
0
0
i s-a ridicat carnetul?
1
0
Si daca era parcat cu botul invers, caa dubita din fata lui, era bine, nu mai ingreuna circulatia?
8
1
O sa i dea sigur ca ati sesizat voi sifonarilor stiti altceva ?
7
9

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166