REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
27.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Un ȘOFER a PROVOCAT DECESUL LOGODNICEI FIULUI său

Un ȘOFER a PROVOCAT DECESUL LOGODNICEI FIULUI său

Replica API 1 noiembrie 2021 | 21:02 5320

Accident tragic provocat de un șofer constănțean soldat cu decesul logodnicei fiului său. Anghel Brumă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Acesta este acuzat că, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Lumina, la intersecția cu DJ 226, a pătruns pe sensul opus prin virare stânga fără a acorda prioritate și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, lucrul care a dus la decesul unuia dintre pasagerii din autoturismul inculpatului. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Anghel Brumă la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 22 octombrie 2021 și nu este definitivă.

Anghel Brumă a condus un autoturism pe DN22, dinspre localitatea Mihai Viteazu către localitatea Ovidiu şi ajungând la intersecţia cu DJ226, din localitatea Lumina, a efectuat viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din sens opus de un bărbat de 22 de ani. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a unei femei de 20 de ani, pasagera bancheta spate in primul auto şi vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 22 ani (pasager dreapta faţă primul auto), conducătorul celui de-al doilea auto şi bărbat de 21 ani, pasager dreapta spate al doilea auto. Ulterior, femeia de 20 de ani, logodnica fiului lui Anghel Brumă, a decedat.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut că inculpatul a încălcat prevederile ce îi reglementau activitatea de conducător auto, în sensul că acesta nu a respectat dispozițiilor legale pentru efectuarea activității de conducere a unui autoturism, potrivit cărora conducătorul auto are obligația de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească, așa cum rezultă din raportul de expertiză tehnică auto aflat la dosarul de urmărire penală. Acțiunea inculpatului, de a vira fără a acorda prioritate de trecere, a avut ca rezultat decesul victimei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303