REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 24 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6831
22.4° Constanța Sâmbătă, 24 August 2024 Anul XX Nr. 6831
 

Un șofer a uitat că s-a făcut sens unic pe strada Adamclisi și a mers pe interzis

Un șofer a uitat că s-a făcut sens unic pe strada Adamclisi și a mers pe interzis

Deria ISLEAM 24 august 2024 | 00:00 291

Încă din martie 2024, au fost reconfigurate sensurile de mers din zona cuprinsă între strada Soveja, strada Adamclisi, strada Suceava, aleea Capidava și bulevardul Alexandru Lăpușneanu. A fost reconfigurată circulația pentru a asigura simultan condiții optime pentru circulația pietonilor pe trotuare și o fluență a traficului rutier. Cu toate acestea, unii șoferi încă dorm la volan și circulă pe interzis. Șoferii care circulă pe interzis riscă amenzi usturătoare și, în anumite situații, suspendarea dreptului de a conduce. 

Un sofer a uitat ca s-a facut sens unic pe strada Adamclisi si a mers pe interzisȘoferul care circula pe interzis, strada Adamclisi, Constanța

A ignorat semnele de circulație, circulând pe interzis

Pe strada Adamclisi din Constanța, transformată în sens unic de curând, un șofer a ignorat actualele semne de circulație și a intrat pe contrasens, provocând îngrijorare în rândul celorlalți participanți la trafic. Modificarea sensului de mers a fost implementată în anul 2024, ca parte a unui proiect mai amplu de fluidizare a traficului în zonă, însă nu toți șoferii s-au adaptat noii reguli.

Potrivit informațiilor noastre, șoferul a circulat pe Adamclisi pe interzis miercuri, 21 august, în jurul orei 18:00. Când a observat că este filmat, a tras pe dreapta și a pus avariile. Bărbatul, aparent neinformat sau grăbit, a virat pe strada Adamclisi fără să observe semnele care indicau că accesul din acea direcție nu mai era permis. Pe parcursul scurtului drum, a întâlnit mai multe mașini venind din sens opus, iar haosul creat a dus la formarea unui blocaj temporar. În final, a reușit să întoarcă și să părăsească strada fără a provoca accidente.

Un sofer a uitat ca s-a facut sens unic pe strada Adamclisi si a mers pe interzisȘoferul care circula pe interzis, strada Adamclisi, Constanța

Acest incident scoate în evidență necesitatea unei mai bune informări a șoferilor cu privire la schimbările de trafic și importanța respectării semnelor de circulație. Strada Adamclisi, acum cu sens unic, a fost modificată pentru a îmbunătăți siguranța și fluența traficului, dar incidente de acest fel subliniază faptul că adaptarea la noile reguli poate dura, iar atenția șoferilor trebuie să fie mereu sporită.

Comunicatul Primăriei Municipiului Constanța

În martie 2024, Primăria Municipiului Constanța anunța: „Pe strada Adamclisi se va circula dinspre strada Soveja către strada Suceava, iar pe strada Suceava va fi instituit sens unic dinspre strada Adamclisi spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În vederea fluidizării traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să folosească ca traseu principal ruta strada Adamclisi- strada Suceava - bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.” 

Ce riscă șoferii care circulă pe interzis

Conducerea unui vehicul pe sens interzis este o abatere gravă care atrage sancțiuni conform legislației rutiere din România. Codul Rutier prevede că șoferii care nu respectă semnalizarea rutieră și intră pe un sens interzis riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 870 și 1.160 de lei, conform clasei a II-a de sancțiuni. În plus, ca măsură suplimentară, permisul de conducere poate fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, Codul Rutier prevede și aplicarea a 4 puncte de penalizare pentru astfel de abateri. Aceste măsuri sunt menite să protejeze participanții la trafic și să asigure respectarea regulilor de circulație.

Conform articolului 102, alineatul (1), punctul 14 din Codul Rutier, „conducerea unui vehicul într-un loc în care accesul este interzis” este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea a patru puncte de penalizare. De asemenea, în cazurile grave, se dispune și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, conform articolului 103, alineatul (1), litera c). Aceste sancțiuni subliniază importanța respectării regulilor de circulație pentru a menține siguranța pe drumurile publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913