REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un șofer de TIR, la un pas să provoace o tragedie în trafic. Video

Un șofer de TIR, la un pas să provoace o tragedie în trafic. Video

Ana Maria LIPAN 24 octombrie 2023 | 00:00 2030

O tragedie ar fi putut fi provocată de un șofer care se credea zmeu pe șosele, însă a fost evitată în ultimul moment. Inconștiența unor conducători auto atinge deseori cote maxime, depășirile neregulamentare fiind printre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Șoferul unui TIR a sfidat regulile de circulație și a fost la un pas să producă o adevărată nenorocire, încercând să facă o depășire periculoasă, pe DN2A.

Un sofer de TIR, la un pas sa provoace o tragedie in trafic. Videomomentul în care TIR-ul a intrat în depășire

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, România se află pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Pe drumurile patriei noastre au loc, zilnic, peste 70 de accidente, mai mult de 70% producându-se în timpul zilei, iar 87% pe carosabil uscat.

Un sofer de TIR, la un pas sa provoace o tragedie in trafic. Videocisterna încearcă să rămână pe banda de mers

În ciuda acestor statistici îngrijorătoare, pe șoselele din România gonesc încă mulți șoferi inconștienți, capabili să produsă în orice moment o tragedia. Acesta este și cazul unui TIR-ist, care, în încercarea de a depăși o cisternă, și-a pus în pericol propria viață, dar și pe a altor participanți la trafic. Doar prin vigilența celorlalți conducători auto implicați, a putut fi evitată o ciocnire. 

Un sofer de TIR, la un pas sa provoace o tragedie in trafic. VideoȘoferul cisternei aproape că este scos de pe carosabil

Întregul episod a avut loc pe DN2A, în zona Hanul Morilor pe direcția Constanța – Hârșova. În încercarea de a depăși un alt autovehicul, șoferul unui TIR s-a angajat într-o depășire, deși vizibilitatea era una foarte redusă. Acesta circula cu aceeași viteză ca și vehiculul alăturat și nu a observat la timp autoturismul ce venea din față. Ceilalți doi șoferi au reacționat din fericire la timp, și TIR-ul a revenit pe banda sa. O altă tentativă a acestuia ilustrează inconștienta și teribilismul șoferului din spatele volanului. Conducătorul auto a încercat să depășească autovehiculul din fața sa, cu toate că drumul urma să facă o curbă. 

Video:

Șoferul autoturismului, care a surprins aceste imagini, a adus situația în atenția autorităților, semnalându-le numeroasele abateri de la normele de circulate comise de conducătorul iresponsabil. Acesta și-a petrecut mare parte din drum în spatele TIR-ului neputând să avanseze din cauza lui și încercând să păstreze o distanță considerabilă de acesta. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu exista profesia de SOFER DE TIR ( poate TIR sportiv ) Este sofer de camion
1
0
Normal soferii care-si castiga painea la volan,ar trebui sa fie niste exemple in trafic. De asta le si spune profesionisti. Sa conduci ditai masinoiul ca si cum ai fi un bombardier cu automobilul,inseamna ca nu esti bun pentru meseria asta. Mergi si lucreaza in alta parte.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510