REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Joi, 29 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6836
24.6° Constanța Joi, 29 August 2024 Anul XX Nr. 6836
 

Un șofer grăbit a depășit aglomerația de pe Autostrada Soarelui pe... banda de urgență. Video

Un șofer grăbit a depășit aglomerația de pe Autostrada Soarelui pe... banda de urgență. Video

Andreea VLAICU 29 august 2024 | 00:00 1294

Un șofer din Constanța a fost surprins recent depășind aglomerația de pe autostradă circulând pe banda de urgență, un comportament care devine tot mai frecvent în timpul perioadelor de vârf. Acest șofer a decis să încalce regulile de circulație, probabil în încercarea de a economisi timp sau de a evita aglomerația cauzată de un accident sau de traficul intens specific perioadelor de vacanță.

Un sofer grabit a depasit aglomeratia de pe Autostrada Soarelui pe... banda de urgenta. Videomașina care depășește pe banda de urgență

Graba strică treaba! Un șofer din Constanța a fost surprins recent în timp ce încerca să evite aglomerația de pe autostradă folosind banda de urgență, o manevră ilegală și periculoasă. Într-o zi obișnuită de weekend, când traficul pe autostrăzile din România este deseori sufocant din cauza fluxului mare de turiști spre litoral, șoferul a decis să iasă din șirul lung de mașini și să accelereze pe banda destinată exclusiv vehiculelor de intervenție. Cu toate că protagonistul nostru a finalizat o manevră periculoasă în siguranță, camerele de bord au surprins toată întâmplarea. 

Astfel de gesturi sunt adesea văzute ca o manifestare a nerăbdării și a lipsei de respect față de ceilalți șoferi, dar mai ales față de regulile de circulație. Această manevră nu doar că încalcă legislația rutieră, dar pune și în pericol siguranța tuturor celor aflați pe autostradă. 

Un sofer grabit a depasit aglomeratia de pe Autostrada Soarelui pe... banda de urgenta. Videomașina care depășește pe banda de urgență

Totodată, există și un risc major de accidente pentru cei care folosesc banda de urgență în mod abuziv. Banda de urgență este destinată strict pentru cazuri de urgență, cum ar fi ambulanțe, mașini de pompieri sau echipaje de poliție, iar folosirea ei în alte scopuri poate pune în pericol vieți. Vehiculele care opresc în caz de defecțiuni tehnice, pană sau alte urgențe rutiere pot fi surprinse de șoferii care circulă cu viteză pe această bandă, ceea ce poate duce la coliziuni grave. Din acest motiv, autoritățile subliniază constant importanța menținerii libere a acestei benzi, mai ales în condiții de trafic intens sau în perioade de vacanță, când riscul de accidente este mai mare.

Un sofer grabit a depasit aglomeratia de pe Autostrada Soarelui pe... banda de urgenta. Videomașina care depășește pe banda de urgență

Ce riscă șoferul

Șoferul riscă acum să fie amendat și să i se suspende permisul de conducere pentru o perioadă determinată, în conformitate cu legislația rutieră în vigoare din România. Pe lângă sancțiunile legale, astfel de comportamente atrag adesea criticile și nemulțumirea celorlalți participanți la trafic, care respectă regulile și înțeleg importanța menținerii benzii de urgență libere pentru situații critice.

Video:


.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu sunt montate camere pe toata autostrada?? Ghiorlani in Romania, afara sunt omizi...
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520