REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
10.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Un șofer grăbit a greșit banda și a mers pe contrasens pe Autostrada A2! Video

Un șofer grăbit a greșit banda și a mers pe contrasens pe Autostrada A2! Video

Andreea VLAICU 18 iunie 2024 | 00:00 1617

Nu există sezon estival în care să nu fie filmat un șofer care circulă pe contrasens pe autostradă. Și de această dată, vizată este Autostrada Soarelui, care este din ce în ce mai predispusă la astfel de „erori” periculos de grave. O cameră de bord a unei mașini a surprins cum din față, pe banda destinată ieșirii de pe autostradă, un șofer încerca să... intre. Din fericire incidentul a fost unul fără victime, însă totul datorită faptului că mașinile care s-au intersectat cu acesta au încetinit la timp și au facilitat intrarea șoferului pe autostradă în siguranță.

Un sofer grabit a gresit banda si a mers pe contrasens pe Autostrada A2! Video

Momente uluitoare au fost surprinse de camera de bord a unui participant la traficul de pe Autostrada A2. Greșelile care au început să fie cât mai dese sunt în majoritatea cazurilor filmate cu camerele de bord sau chiar de pasagerii din alte mașini. De această dată, protagonistul incidentului este un șofer din Botoșani care a pătruns pe Autostrada Soarelui pe unde se... iese. 

Pe filmare se vede cum atât cel care avea amplasată camera de bord cât și cel dinaintea acestuia frânează brusc pentru că din față se deplasa o altă mașină. Șoferul aflat la volanul unei mașini marca Skoda cu numărul de înmatriculare BT 05 BER se strecoară printre autovehicule cu grijă. Filmarea însă se oprește înainte să vedem dacă a reușit să pătrundă pe autostradă.

Un sofer grabit a gresit banda si a mers pe contrasens pe Autostrada A2! Video

Ce riscă șoferul

În cazul unui șofer prins circulând pe contrasens, sancțiunile sunt severe. Conform legislației în vigoare, această acțiune este considerată o contravenție și se sancționează cu amendă între 1.485 și 3.300 de lei. De asemenea, dreptul de a conduce poate fi suspendat pentru o perioadă de 120 de zile, iar în cazul unui accident în care au rezultat doar pagube materiale, perioada de suspendare poate fi majorată cu 30 de zile.

Așadar, şoferul s-a deplasat pe sensul opus al drumului, fără să se gândească o clipă că îşi pune în pericol nu doar propria viaţă, ci şi pe cea a celorlalți participanţi la trafic.

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și eu fost sofeuri profesionist și comandant de poliție am circulat pe contrasens pe A2 m-am judecat cu politia rutiera si până la urmă de pe 15.04.2024 sunt pieton.Pieton sunt doar in acte că de fapt eu circul in județul Constanța cu aprobarea șefilor de la SPR.Cand ești SMEN trebuie sa și poți...
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515