REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Un șofer iresponsabil și-a parcat camionul pe aleea pietonală din Mamaia Nord

Un șofer iresponsabil și-a parcat camionul pe aleea pietonală din Mamaia Nord

Andreea VLAICU 26 iunie 2024 | 00:00 3584

Ne plângem că nu avem un oraș curat sau că nu avem drumuri reabilitate, dar când se fac nu suntem în stare să le păstrăm. În Mamaia Nord, în zona Tomis Villa, a fost surprins un autocamion parcat pe aleea destinată pietonilor. Dalele montate abia au suportat greutatea autovehiculului condus de șoferul inconștient.

Un sofer iresponsabil si-a parcat camionul pe aleea pietonala din Mamaia Nord

Haosul domină în Constanța când este vorba de parcări. Fie că se plătesc, fie că mai sunt unele unde încă nu se plătește, constănțenii fac tot ce îi taie capul. Falezele sunt probabil cele mai vizitate locuri de către turiștii care vin pe litoral și nu numai, ci și de către constănțeni. Plimbările pe faleză pot fi un mod de a te relaxa și a uita de monotonia orașului. Asta... dacă ai loc. Recent, pe 10 iunie a.c., în jurul orei 9.15, pe aleea pietonală de pe faleza din Mamaia Nord, a fost surprins un autocamion staționat chiar pe zona destinată circulării pietonilor.

Un sofer iresponsabil si-a parcat camionul pe aleea pietonala din Mamaia Nord

Cu toate că există și o alee destinată autovehiculelor, șoferul autovehiculului a decis să o folosească pe cea pietonală.

Ce riscă șoferul

Amenda minimă pornește de la 290 de lei pentru o parcare neregulamentară pe trotuar. Legislația prevede o amendă suplimentară pentru aceeași infracțiune, denumită „staționare neregulamentară” pentru care aplica o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei. Adițional acestei amenzi se vor aplica și 2 sau 3 puncte de penalizare.

Un alt tip de amenda parcare neregulamentara este cea sancționată cu 6 puncte de amendă în cazul în care ați alege să staționați în alte locuri decât cele desemnate pe autostradă. Valoarea acestei amenzi este de 870 de lei. În schimb, situațiile de vizibilitate redusă se sancționează și mai drastic. 

Legea prevede o amendă de parcare neregulamentară cu o valoare cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei. Suplimentar amenzii, șoferul va primi și penalizări sub forma unor puncte de amendă – de la 9 până la 20 puncte-amendă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceea este masina de gunoi! Cum sa amendezi?? Nu a venit sa faca plaja soferul!
1
0
Deja nu mai aveti discernamant, este o masina de interventii....si daca este necesar se urca si pe un trotuar din Marmura de Carrara !!!
1
0
Si pe pistele de biciclete este o aiureala, fara reguli.Pt. ce le-a mai facut?
0
2
sa moara toti dusmanii, de aia a facut asa
2
5
Mamaia nord exista doar la mooista aia penala de maticheasca. Nu exista Mamaia Nord.
9
1
Ba tzaranilor, NU e mamaia nord. E NAVODARI EST!
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515