REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft”

Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft”

A.F. 2 octombrie 2023 | 20:40 1735

Un tânăr cu dizabilități grave din Alba Iulia a fost umilit de un medic din Comisia de Evaluare. Deși este dependent de ajutorul celor din jur chiar și pentru a merge până la toaletă, Comisia a considerat că el ar putea să lucreze și în consecință să nu-i acorde dreptul la un asistent personal.

Un tanar cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfa pe raft”

Tânărul suferă de o afecțiune neurologică foarte gravă care i-a afectat partea dreaptă a corpului. Acesta nu își poate folosi mâna dreaptă și nici nu se poate deplasa singur. Până la împlinirea vârstei de 18 ani, băiatul a fost încadrat la handicap grav cu însoțitor, însă după împlinirea acestei vârste hotărârea care îi acorda acest drept nu a mai produs efecte, astfel că tânărul a fost obligat să se prezinte în fața Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Alba.

Pe data de 23 ianuarie, băiatul împreună cu mama sa s-au prezentat în fața membrilor Comisiei, iar unul dintre aceștia i-a mamei băiatului că tânărul ar putea totuși să lucreze într-un magazin și să aranjeze marfa pe rafturi, astfel că i-au suspendat dreptul de a avea însoțitor.

Decizia membrilor Comisiei a fost însă contestată în acest an, iar în septembrie 2023 instanța i-a dat câștig de cauză băiatului, stabilind că acesta are nevoie în permanență de un însoțitor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagari astia de medici daca nu vad banu fac o criza de nervi,ei stiu doar un lucru;nu ai venit cu spaga la el inseamna ca esti bun de munca daca ai venit cu banu esti handicapat,iar gradul de handicap este directproportional cu numarul banilor pe care i-au primit ca spaga.
2
0
Daca vorbea macedoneste nici nu trebuia să aibă hadicap ca primea ajutoare de peste tot si loc de munca cu salariu bun ....
5
0
Nu ia dat şpaga , asta e procedura la ei ! Așa sunt învățați nu dai ești bun de muncă
7
2
EU AS FI DISPUS,CA ACEL DOCTOR, SA DEVINA INSOTITORUL BAIATULUI!
7
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016