REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 12 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6880
19.4° Constanța Sâmbătă, 12 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6880
 

Un tânăr de 26 de ani este candidat PNL Constanța la Camera Deputaților! Video

Un tânăr de 26 de ani este candidat PNL Constanța la Camera Deputaților! Video

Mirela PASCAL, Adela Cristina CARCEA 12 octombrie 2024 | 00:00 333

Viorel Tiberiu Cojan, candidat PNL la Camera Deputaților, s-a aflat vineri, 11 octombrie, în studioul Replica, unde a vorbit despre motivele care l-au determinat să intre în politică și, mai ales, în PNL. Tiberiu Cojan crede în șansele sale, în viitorul său politic, însă este conștient că trebuie să muncească mult pentru ca, mai târziu, să culeagă roadele. Are și exemple pozitive și oameni politici care-l inspiră, unul dintre ei fiind Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța.

Un tanar de 26 de ani este candidat PNL Constanta la Camera Deputatilor! VideoMirela Pascal, Tiberiu Cojan

Tiberiu Cojan: Cred în diversitatea opiniilor și aici am rezonat cel mai mult, cu acest tip de platformă politică, respectiv PNL

În debutul interviului, Tiberiu Cojan și-a prezentat, pe scurt, CV-ul și explică de ce a ales să candideze pentru un loc în Camera Debutaților. „Am 26 de ani, am început să mă implic în politic de tânăr, la 18 ani. La început am fost simpatizant, apoi m-am implicat din ce în ce mai mult, iar astăzi am ajuns să am prima mea poziție, chiar dacă pe loc neeligibil, la Camera Deputaților. Mă aflu pe ultimele locuri dar, din punctul meu de vedere, e doar un exercițiu de imagine. Atâta timp cât te afli printre ei, înseamnă că PNL își asumă să își asocieze imaginea cu tine”, spune Tiberiu Cojan. Întrebat de ce a ales PNL și nu alt partid, Cojan a răspuns: „Am ales PNL pentru că acolo rezonez. Fiecare cetățean are dreptul de a fi reprezentat și ne putem identifica cu platforme diferite. Nu trebuie să fim toți reprezentați de aceeași platformă. Cred în diversitatea opiniilor și aici am rezonat cel mai mult, cu acest tip de platformă politică, respectiv PNL.”

Este cunoscut faptul că există candidați puternici eligibili la PNL, precum fostul prefect, Silviu Coșa: „Sunt candidați puternici, dar trebuie să subliniem faptul că ei mereu au fost vizibili. De 4 ani, ei au fost pe teren, îngrijindu-se de oameni, alături de cetățeni, chiar și de cei din comunitățile mai mici, din zonele rurale. Ei sunt candidați activi care fac parte din comunitatea județului Constanța”, a spus Cojan. Cum vor fi următorii patru ani în Parlamentul României: „Înainte de parlamentare urmează un tur de prezidențiale. Ele pot schimba mult cursul evenimentelor politice ce vor urma. Cred că proiectele pot fi și personale, și de grup, dar îmi doresc să văd proiecte care au ca target final tinerii. Nu doar cei definiți între 18 și 35 de ani, ci o gamă mai largă de tineri. De când suntem mici, în școala generală și liceu, avem aspirații, dorințe, să fim reprezentați, ne dorim să ni se audă vocea. E foarte important astfel să fim ascultați.”

Care sunt nevoile tinerilor?

„În primul rând, tinerii au nevoie să fie ascultați. La școală învățăm lecții care ne ajută mai târziu în viață, dar vrem și noi să ne punem amprenta. Ca să putem, trebuie să fim ascultați, auziți și înțeleși. Tinerii sunt ascultați, dar eu mă refer la dorința de a fi realmente auziți. Avem diverse platforme prin care tinerii pot fi auziți, de exemplu, Consiliul Județean al Elevilor, asociațiile de studenți, care sunt constituite și funcționează legal la nivelul municipiului Constanța. Există consultări de dialog social, dar trebuie să-i ascultăm pe tineri a căror voce este un pic mai departe și mai greu de auzit”, a mai spus Cojan. „Mi-aș dori mai multe consultări alături de tineri. În momentul de față, nu toate, dar majoritatea consultărilor care se fac nu sunt de durată. Mi-aș dori ca aceste consultări să fie targetate pe un anumit grup de tineri; de exemplu, să luăm 10 copii de clasa a IX-a și să îi întrebăm ce părere au despre viața din municipiul Constanța, ce dorințe au, iar același grup de tineri să întrebăm și în clasa a X-a, și în clasa a XI-a, pentru că părerile se schimbă în 3-4 ani. Să vedem ce își doresc ei cu adevărat pe termen lung”, a subliniat tânărul politician.

Cojan: Bogdan Huțucă e un model și mă inspiră. E un om pe care pot să-l urmez

Întrebat cine-l inspiră, din punct de vedere politic, Tiberiu Cojan a precizat: „Eu cred că fiecare poate fi eroul cuiva. Sunt foarte mulți oameni de calitate în PNL și aș vrea să «fur» un pic de la fiecare. Domnul Bogdan Huțucă e un model și mă inspiră. E un om pe care pot să-l urmez.”

Un tanar de 26 de ani este candidat PNL Constanta la Camera Deputatilor! Video

Cât de greu îi este unui tânăr să ajungă în Parlamentul României?

„Pentru un tânăr este greu să ajungă în Parlamentul României. Necesită multă muncă, seriozitate, disponibilitate. E un efort continuu să mergi din localitate în localitate și să porți discuții cu oamenii de acolo. Mie îmi place, mă simt comod, dar e greu să fii alături de oameni din fotoliu. Eu, deocamdată, mă bucur că am șansa de a fi pe o listă; e mare lucru. Îmi crește încrederea. Este o confirmare a muncii pe care am depus-o. Implicarea mea a fost văzută și a contat când cererea mea a fost acceptată. Din partea tineretului, am fost eu și colegul meu, Dragoș Francu, acceptați.”

Interviul integral poate fi urmărit în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358