REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un tânăr sechestrat a murit, după ce a vrut să evadeze dintr-un apartament de la etajul 5

Un tânăr sechestrat a murit, după ce a vrut să evadeze dintr-un apartament de la etajul 5

Ana Maria LIPAN 30 august 2023 | 12:50 1213

Tragedie, marți seara, la Timișoara. Un tânăr din Sri Lanka a murit, după ce a încercat să evadeze dintr-un apartament în care era sechestrat. Bărbatul a vrut să coboare pe geam, de la etajul 5, cu ajutorul unei frânghii făcute din cearceafuri. Coarda improvizată s-a rupt, iar tânărul a căzut în gol, scrie digi24.ro.

Un tanar sechestrat a murit, dupa ce a vrut sa evadeze dintr-un apartament de la etajul 5

Tragedia a avut loc marți seara, într-un imobil din zona Calea Torontalului, la ieșire din Timișoara. Tânărul decedat și un amic, ambii din Sri Lanka, ajunseseră în România în urmă cu câteva săptămâni, cu permis de muncă, la o firmă din Brașov. Acolo, scrie sursa citată, ar fi intrat în vizorul traficanților de migranți, care le-au promis că îi vor trece peste graniță, în Ungaria. Vineri, cei doi ar fi ajuns la Timișoara, de unde urmau să fie îmbarcați într-un camion și trecuți ilegal granița.

Au fost preluați de doi cetățeni din Pakistan și cazați în apartamentul de la marginea orașului, situat la etajul 5. În urma unor conflicte legate de taxa pentru îmbarcare, pakistanezii i-ar fi sechestrat în apartament pe cei doi bărbați din Sri Lanka. Într-un moment în care au rămas singuri în casă, srilankezii au pus la cale un plan de evadare.

Transfugii, scrie sursa citată, ar fi improvizat o frânghie din cearceafuri, pe care au legat-o de pat și cu ajutorul căreia voiau să coboare pe geam. Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter, însă când a vrut să coboare și al doilea, coarda improvizată s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit și a murit. În urma apelului la 112 dat de tânărul care a supraviețuit, la locul tragediei au ajuns medicii, dar și polițiștii. Cei doi bărbați din Pakistan, care au intrat ilegal în România, au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore. Sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei și vor fi prezentați, miercuri, judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aplaud interesul public al obisnuitilor comentatori. cum pentru ce? pentru subiect.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016