REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
24.2° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Un termen nou, în dosarul tragediei de la 2 Mai, la Judecătoria Mangalia. Video

Un termen nou, în dosarul tragediei de la 2 Mai, la Judecătoria Mangalia. Video

Virgil STOIAN 21 iunie 2024 | 09:47 1541

Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis 2 studenți în accidentul din august 2023 din 2 Mai, are loc vineri, 21 iunie, de la ora 10:00,dosarul judecându-se la Mangalia.  Ședința de judecată de vineri prezidată de judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia, care a înlocuit-o pe controversata judecătoare Ancuța Popoviciu.

Un termen nou, in dosarul tragediei de la 2 Mai, la Judecatoria Mangalia. VideoVlad Pascu

Judecătoria Mangalia a respins vineri, 14 iunie 2024, cererea de schimbare a încadrării juridice a lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat. Matei Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Reamintim faptul că în dosarul lui Vlad Pascu a fost schimbat judecătorul, cazul fiind judecat acum de către Claudia Carmen Berevoiescu, șefa judecătoriei Mangalia, care a decis la termenul din mai să rețină la dosar toate probele depuse la dosar și toate declarațiile făcute la termenele anterioare. Nu se reiau administrările de probe și audierile martorilor. Așadar se continuă acest proces din punctul în care l-a lăsat judecătoarea Ancuța Popoviciu. Judecătoarea Berevoiescu a respins schimbarea încadrării juridice din ucidere în culpă în omor și a respins, de asemenea, declararea nulității judecării în procedură simplificată, cu recunoașterea vinovăției.

Din punctul meu de vedere și din punctul cererii de vedere mai bine zis, teoretic, dacă tot am vorbit toată durata asta a procesului cu privire la încadrarea faptei , de data asta o să vorbim foarte serios pentru că dacă acești doi copii Ionescu Vlad și Cristina vor avea nevoie de îngrijiri medicale mai mari de 90 de zile sau dacă se va constata această infirmitate permanentă. Cum ați văzut cu toții că fata nu își poate mișca mâna, nici el nu își poate mișca mâna foarte bine și la picior sunt ceva probleme. Asta duce în mod evident la schimbarea încadrării faptei. Nu o să mai fie vătămarea corporală simplă, va fi în circumstanță agravantă care presupune o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Și atunci eu zic că este foarte important să lămurit acest aspect dacă infirmitatea este permanentă sau nu. Dacă avem 90 de zile de îngrijiri medicale sau mai mult sau mai puțin în așa fel încât să fie declarate în mod corespunzător în acest dosar. Mă aștept ca această cauză să fie dijunsă pentru că noi avem în vedere dacă se va încuviința acest probatoriu. La începutul dosarului ne gândeam chiar la o expertiză de natură psihologică cu privire la victimele accidentului, cele care au rămas în viață.”, a declarat avocatul părinților Robertei, Adrian Cuculis.

VIDEO:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce dureaza nefiresc de mult adesea multi ani de zile toate procesele din tara asta de 34 de ani ? nimeni din parlament si guvern nu vede asta de 34 de ani si nu face nimic - de ce ? de ce avem o justitie disfunctionala si probleme uriase de 34 de ani ? de ce nu se angajeaza mai multi judecatori ? de ce nu sunt verificati si sanctionati judecatorii care dau sentinte gresite sau aberante si nu avem dupa 34 de ani o lege a raspunderii magistratilor simpla clara si eficienta ?
5
0
ca si in cazul lu Iorgulescu JR o sa mai treaca un an - doi si o sa se uite de tot, si uite asa la noi justitia e de k*t. tot inainte
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279