REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un tribunal din Rusia pronunţă primul verdict de sabotaj de la începutul invaziei asupra Ucrainei

Un tribunal din Rusia pronunţă primul verdict de sabotaj de la începutul invaziei asupra Ucrainei

Valentina CAMARA 23 februarie 2023 | 00:00 305

Un tribunal rus a condamnat doi inculpaţi la trei ani şi jumătate într-o colonie cu regim strict pentru acţiuni de sabotare a căilor ferate într-o regiune limitrofă Ucrainei, primele condamnări pentru sabotaj de la începutul invaziei Rusiei.

Un tribunal din Rusia pronunta primul verdict de sabotaj de la inceputul invaziei asupra Ucrainei

"Potrivit intenţiei criminale, astfel de acţiuni ar fi condus la deraiere, deteriorarea echipamentelor militar şi feroviar, victime în rândul militarilor", scrie agenţia de presă de stat rusă TASS, citând declaraţia unei surse neidentificate de la tribunalul regiunii Belgorod.

TASS i-a identificat pe cei doi după numele de familie, dar nu a dat mai multe detalii despre ei.

Condamnările lor sunt primele verdicte pronunţate pe baza Articolului 231 privind "Sabotajul" din Codul Penal rus de la începutul a ceea ce Rusia numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina, precizează agenţia de presă rusă.

Kievul şi aliaţii săi spun că intervenţia militară a Rusiei în Ucraina, lansată pe 24 februarie anul trecut, este o acaparare imperialistă de teritorii, aminteşte Reuters.

Mai multe incidente legate de sabotaj s-au înregistrat împotriva căilor ferate ruse şi altor facilităţi, în special în regiunile limitrofe Ucrainei precum Belgorod şi Briansk, potrivit Ministerului Apărării britanic.

Potrivit ministerului, într-un raport din octombrie, faptul că armata rusă de bazează în primul rând pe transportul feroviar, care adesea trece prin zone izolate, face "sistemul extrem de dificil de protejat împotriva ameninţărilor fizice".

Separat, Aleksandr Bastrîkin, şeful Comitetului de Investigaţii al Rusiei, principala agenţie de stat care anchetează, a declarat luni într-un interviu pentru TASS că peste 150 de dosare penale au fost deschise pentru discreditarea armatei ruse, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436