REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un tulcean a inventat o nouă metodă de furt din buzunare

Un tulcean a inventat o nouă metodă de furt din buzunare

Victor ROTARU 30 mai 2023 | 00:00 3302

Românii sunt foarte inventivi, indiferent de domeniul în care activează, mai ales când e vorba de mișmașuri. Fane Căpățână, un cunoscut interlop, a fost arestat în decembrie 2022, pentru înșelăciune, după ce s-a folosit de o insigna falsă a Poliției Antidrog, înșelând un cetățean străin. Astfel, Bașnău I., un bărbat din Tulcea, a inventat o nouă modalitate de a sustrage lucruri de la persoane, cei jefuiți declarând faptul că „au fost luați în brațe și li s-a ridicat cureaua”, rămânând fără portofele în buzunare.

Un tulcean a inventat o noua metoda de furt din buzunareFoto cu rol ilustrativ

Totul a început în seara zilei de 29 august, în jurul orei 22:00, atunci când Bașnău I. i-a smuls de la gât lui Stoiciu O., în timp ce se afla în curtea locuinței sale, un lănțișor cu cruciuliță, ambele din aur. La data de 3 iulie, același inculpat i-a sustras din borsetă suma de 4.000 de lei lui Ganciu M. care se afla în incinta staţiei Peco Petrom din Municipiul Tulcea, prin metoda „luat în brațe și ridicat de curea”. În noaptea de 15/16 august, i-a sustras portofelul ce conținea suma de 170 de lei lui Grigoraș M. în timp ce se afla în zona Trei Fântâni din Municipiul Tulcea, prin metoda „luat în brațe și ridicat de curea”. 

În noaptea de 8/9 noiembrie l-a fost deposedat de suma de 800 de lei lui Lercă C. în timp ce se afla în parcul Hotelului Delta din Tulcea, prin metoda „luat în brațe și ridicat de curea”. În noaptea de 04 octombrie i-a sustras portofelul ce conținea suma de 900 de lei lui Mască M. care se afla în faţa Cazinoului Modern din Tulcea, prin metoda „luat în brațe și ridicat de curea”. 

La data de 1 decembrie l-a ameninţat cu un cuţit pe Bogatu Marian care se afla în faţa Hotelului Delta din Tulcea, cu scopul de a-l determina pe acesta să îi dea o sumă de bani, fără însă a primi vreo sumă de bani. La data de 18 martie a ameninţat-o cu acte de violenţă pe fosta concubină în timp ce aceasta se afla în incinta unui restaurant din Tulcea, împrejurare în care i-a smuls din mână telefonul mobil cu care apoi a ieșit din local și pe care l-a distrus prin lovire de sol.

Un tulcean a inventat o noua metoda de furt din buzunareMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis să îl condamne pe Bașnău I. la 3 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, la care se adaugă 3 ani și 4 luni, urmând că inculpatul să execute pedeapsa de 7 ani și o lună de închisoare. Sentința nu este definitivă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se numește maradona
0
0
Da domnule de mai jos, de ridica de curea, am patit-o si eu. Mi-au luat echivalentul a doua salarii medii actuale. Bineinteles gipsanoizi sadea din km 4-5 zona calea ferata. A fost prins si condamnat dar nici pana in ziua e azi nu am mai recuperat banii.
5
0
Cum adica te ridica de curea ?
0
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016