REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un turist român a fost arestat pentru că a furat bucăţi de marmură de pe Acropole

Un turist român a fost arestat pentru că a furat bucăţi de marmură de pe Acropole

A.F. 21 septembrie 2023 | 23:40 329

Un incident inedit a fost semnalat marţi (19/9) dimineaţă pe Acropola din Atena, după ce un turist român a desprins două bucăţi de marmură, declarând ulterior autorităţilor că nu a ştiut că fapta sa este ilegală, relatează I Efimerida citat de Rador Radio România.

Un turist roman a fost arestat pentru ca a furat bucati de marmura de pe Acropole

Totul a început când un paznic al sitului arheologic al Acropolei l-a zărit pe turist pe Stânca Sacră sprijinindu-se cu mâna de monumentul Propileelor.

Dându-şi seama că ceva nu este în regulă, paznicul s-a apropiat de el și în urma unei cercetări, a constatat că ținea în mâini două bucăţi de marmură luate din situl arheologic. L-a condus imediat la ieşirea din sit, unde a fost preluat de polițiștii de la Subdirecția Patrulare.

„Erau desprinse, nu am făcut nicio stricăciune”, le-a spus el poliţiştilor

Bărbatul, care a fost în cele din urmă arestat pentru furt calificat și încălcarea legii „cu privire la protecția patrimoniului cultural”, ar fi susținut în faţa polițiștilor că nu știa că fapta sa este ilegală și că nu a provocat în niciun fel deteriorarea monumentului, deoarece bucăţile de marmură erau desprinse.

Potrivit informațiilor, bucăţile de marmură au fost confiscate și au fost trimise la Inspectoratul pentru Antichități pentru evaluare arheologică. Persoana arestată urmează să fie adusă astăzi la Parchetul din Atena, în cadrul procedurii pentru prindere în flagrant delict, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016