REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
27° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un turn cu 28 de etaje va răsări, în Olimp

Un turn cu 28 de etaje va răsări, în Olimp

Andreea VREJOIU 15 decembrie 2022 | 00:00 3721

Corneliu Cătălin Scripcaru, unul dintre cei mai importanți investitori din domeniul imobiliarelor, vrea să schimbe fața sudului litoralului. Cel mai nou proiect pe care dorește să-l implementeze, în stațiunea Olimp, vizează construirea unui tun imobiliar cu 28 de etaje. În acest sens a făcut o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru ca aceasta să evalueze impactul pe care lucrările l-ar avea asupra mediului. Se pare că această acţiune nu este necesară, iar Scripcaru poate demara procedurile în vederea obţinerii documentelor necesare în vederea începerii lucrărilor de construcţie.

Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a publicat, recent, un document prin care anunţă că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în ceea ce priveşte proiectul lui Corneliu Cătălin Scripcaru, acela de a construi un imobil cu spații de locuit sezonier și servicii pentru turism, cu regimul de înălțime 3S+P+28E+ETH, cu respectarea prevederilor regulamentului de urbanism aferent PUG.

Firma Pharos Tower SRL, deținută de compania Certion, are în plan o investiție spectaculoasă în sudul litoralului. Mai exact, societatea intenționează să ridice un imobil cu spații de locuințe de vacanță și servicii pentru turism, cu regimul de înălțime 3S+P+28E+1ETehnic. Imobilul ar urma să dispună de 180 de locuințe de vacanță,  169 de locuri de parcare, un restaurant cu capacitate redusă (72 de locuri interioare + 36 de locuri exterioare) și piscină cu circuit închis adresate locatarilor clădirii.

Clădirea va fi împărțită în 3 corpuri distincte: Corpul A 3S+P+28E+1ETehnic, Corpul B 2S+P+2E, iar Corpul C 2S+P+1E. Valoarea estimată a investiției este de 100.000.000 de lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni, începând cu martie 2023.  În primul an de existență firma a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, un profit -18.111 lei, dar și datorii 9.644.829 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu inteleg de ce nu cu 30 din prima ca oricum il supraetajati .
5
1
BETOANE! N-am auzit ca in locul x va rasari un parc de cateva hectare! Numai betoane si constructii de rahat!
5
1
Aceste blocuri in statiunile turistice distrug turismul.Hotelierii vor simti din plin acest lucru.Cei care cumpara apartamente,le iau pentru inchiriere si nu platesc nimic la bugetul statului si nici la primarii,in schimb hotelierii sunt impovarati de taxe si impozite si sa stiti ca nu sunt mici.Este acest miraj de a cumpara apartamente si de a le inchiria,la banii care se cer pentru aceste apartamente,amortizarea lor se face in ani lumina.Se pare ca lumea s-a mai desteptat si nu le mai cumpara,Romania trezestete!
14
3
Voi chiar credeți ca este cineva in stare sa ridice un bloc cu 28 de etaje in Neptun ? Sa depaseasca cel mai inalt bloc din Romania , West City Tower din Cluj ? Doar ia omul autorizatiile sa le vanda unui pacalici
4
0
Sa-l faca pe plaja,eventual cu fundatia in nisip,cum e si blocul ala care se ridica pe plaja de langa phoenicia,din mamaia
7
1
Intâi trebuie creat ceva carec a ofere locuri de munca sau a atractie sportivă ,un Lidl,un penny ,un Mall ,o scoala ,o universitate ,etc , un stadion ,o pistă de raliu etc si apoi un monstru de 28 de etaje .....
7
0
Favela o sa fie populata cu guvizii de bucuresti si cluj..Nu au facut blaxy si crapa de ciuda ca au luat acolo....Ciu ciu ciu !!!!
4
1
Favela o sa fie populata cu guvizii de bucuresti si cluj..Nu au facut blaxy si crapa de ciuda ca au luat acolo....Ciu ciu ciu !!!!
5
1
In curand si Olimpul ,Neptunul vor arata ca si favela Mamaia Nord o mare îngramadeala si mizerie . p****i sa fie cine mai cumpara dupa ce tepe sau dat in Mamaia Nord bloc cu vedere la mare si dupa mai apar 2 blocuri si vederea dispare sau mai nou pun blocul de a curmezisul si iti rupi gatu sa vezi marea . Nu mai cumparati oameni buni faceti in fiecare an vacantele in locuri noi nu va legati doar de o anumita zona , cat despre chirii piata este super saturata stricaciuni multe dupa un sezon de o luna jumate , firme de curatenie scumpe , romani care pleaca la plaja lasa aerul conditionat mergand si geamurile deschise , iar mai nou romanul a prins gustul all inclusiv si asta lipseste litoralului romanesc, dar investitorii romani vor bani repede si fara batai de cap .
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436