REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
17.4° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Un ucrainean și un român au blocat trei locuri de parcare la Vivo

Un ucrainean și un român au blocat trei locuri de parcare la Vivo

R.D. 6 septembrie 2024 | 00:00 298

Doi șoferi ai autoturismelor BH 8561 PK, respectiv CT 10 MLE, au blocat, pe data de 3 septembrie a.c., 3 locuri de parcare din zona mall-ului Vivo. Școlile de conducere sigur nu i-au învățat să staționeze așa cum au fost surprinși. Astfel că, odată ce au luat examenul auto, ei au uitat complet de Codul Rutier.

Un ucrainean si un roman au blocat trei locuri de parcare la Vivo

Fapta săvârșită se sancționează cu ridicarea autovehiculelor și o amendă între 290 și 750 de lei de persoană. Apoi, pentru recuperarea mașinii, va mai trebui să plătească o taxă de ridicare, transport și depozitare, care este de la 350 de lei în sus.

În ziua de 3 septembrie, doi șoferi, un ucrainean cu numere de înmatriculare BH 8561 PK și celălalt român având numărul CT 10 MLE, au blocat nu unul, ci trei locuri de parcare în zona mall-ului Vivo din Constanța. Modul în care și-au lăsat mașinile a atras imediat atenția unui constănțean, astfel că acesta a arătat ce s-a întâmplat. 

Staționarea neregulamentară este una dintre cele mai frecvente încălcări ale Codului Rutier, dar felul în care acești doi șoferi au ales să ocupe trei locuri în mod nejustificat sugerează că regulile de bază au fost uitate după ce au promovat examenul auto. Deși școlile de conducere pun accent pe respectarea regulilor de parcare și a normelor de circulație, se pare că acești șoferi nu au pus în practică ce au învățat.

Un ucrainean si un roman au blocat trei locuri de parcare la Vivo

Conform legislației, astfel de abateri se sancționează cu ridicarea autovehiculelor și o amendă cuprinsă între 290 și 750 de lei pentru fiecare șofer. În plus, pentru a-și recupera mașinile, cei doi ar trebui să achite o taxă suplimentară pentru ridicare, transport și depozitare, care începe de la 350 de lei.

Autoritățile reamintesc conducătorilor auto că respectarea regulilor de parcare nu este doar o obligație legală, dar și o formă de respect față de ceilalți participanți la trafic. Astfel de incidente trebuie monitorizate îndeaproape, iar sancțiunile trebuie să fie aplicate pe loc, pentru a preveni repetarea lor. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279