REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un vârstnic doarme de 8 ani pe străzile din Eforie. Nimeni nu-l vede?!

Un vârstnic doarme de 8 ani pe străzile din Eforie. Nimeni nu-l vede?!

Cristina BĂRBUCEANU 18 decembrie 2022 | 00:00 3335

Viața e o luptă continuă. Exact asta simte și Florin, un om al străzii în vârstă de 62 de ani din Eforie Sud. El nu se încadrează în tiparul boschetarului autentic deoarece are acte de identitate, a muncit 29 de ani cu carte de muncă și ia ajutor social de la Primărie. Nu este alcoolic sau agresiv, iar singura lui dorință este să ajungă la un azil pentru a-și trăi restul zilelor cu un acoperiș deasupra capului… Momentan, singura lui speranță sunt oamenii cu frică de Dumnezeu care îi dau haine și ceva de mâncare. 

Florin, omul străzii din Eforie Sud

Lăsați în voia destinului

Oameni săraci sunt peste tot, astfel că nici Constanța nu scapă de aceștia deși posibilități de muncă sunt, mai ales în sezonul estival. Însă ce se fac amărâții când nu mai pot să muncească? Pentru cei leneși, cărora le este „greu” să mucească, cerșitul este singura variantă. Dar, mai sunt și oameni bătrâni care nu mai pot munci, primesc ajutor social, dar sunt tot pe drumuri… Unii nevoiași sau oameni ai străzii, pot deveni agresivi dacă sunt luați la întrebări, în timp ce alții cer îndurare cu lacrimi în ochi.

Florin, omul străzii din Eforie Sud

Un astfel de caz este și al lui Florin, un bătrân de 62 de ani din Eforie Sud, care a rămas pe drumuri, cu tot cu ajutorul social de la Primărie. Singura lui alinare sunt oamenii cu suflet mare care îi mai aduc haine, pături, mâncare.

Florin stă pe străzi de 7-8 ani, având o viață mai puțin fericită. A crescut la un orfelinat, însă asta nu l-a împiedicat să înfrunte viața. A muncit 29 de ani cu carte de muncă, pe care o are și în prezent, el deținând și un buletin provizoriu. Nu este un alcoolic notoriu care cerșește pe stradă și e agresiv, ci este un om cooperant și dornic să aibă un acoperiș deasupra capului, ca să nu mai îndure frigul și să bată străzile în lung și-n lat. Astfel că singura lui dorință este să ajungă la un azil de bătrâni. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
capitalismul e generator de cazuri sociale cum spui tu dar comunismul sau ma rog socialismul ii obliga sa aiba un loc de munca inca din tinerete si nu ajungea asa niciodata asta e diferenta! si era obligat sa munceasca pentru el nu sa primeasca ajutoare din banii munciti de altii!
4
1
Pe asta l am lăsat Fara casa ca nu mai saturam
2
0
Ai vazut si tu stirea la tv, dar nu stii ca aia din Los Angeles stau pe strazi din cauza ca se droghează, au vandut tot, de muncit nici vorba, aia sunt niste zombi
4
1
Exista cazuri in care statul dar si oamenii din societate isi arata micimea,josnicia. Cei care judeca bagand la un loc toti saracii, sunt de fapt natarai foarte rai la suflet. Din pacate lipsa de empatie umana impreuna cu rautatea si prostia alcatuiesc acea categorie de umanoizi agresivi si dupa cum se vede,foarte multi. Din randul acestor indivizi face parte inclusiv majoritatea celor care ne conduc politic si economic,la toate nivelurile. NU avem stat social,ci efectiv unul antisocial.
14
1
Asta este capitalismul, un generator de cazuri sociale; primaria los angeles a instaurat stare de urgenta din cauza problemei oamenilor strazii al caror numar a explodat; parlamentul care nu a facut legi clare care sa impuna primariilor ajutarea acestor oameni este principalul vinovat, apoi primaria unde cel mai probabil este o intreaga mafie asa cum este cam peste tot in tara asta care se ocupa de propriile interese si nu de problemele din fisa postului; cei care cer “asumarea faptelor” sunt dusi cu capul; nu mai are nici o importanta ce viata a dus; toti cei care au nevoie de ajutor trebuie ajutati cu minimul posibil; este un principiu care se regaseste pe tot globul si in toate timpurile istorice; cei care se cred mai destepti ca toata populatia globului din toate timpurile sa se duca la un psihiatru
6
1
cersetoria se pedepseste iar in acest caz cronic, asta pe care il plangeti, asta face de cand milogeala si furtisagul este pe primul loc in regimul psd.Boschetarul asta poate fi luat in spatiu de parvenitii zilei, ingrijit,spalat, tuns, precum o javra si apoi sa vedem rezultatul, cum o sa ramaneti cu buzele in soare dupa ce neamurile boschetarului va lasa in chiloti.
3
6
lasa ca-ti trece...
6
3
In tinerete ce a facut? A trait clipa, este? Cum iti asterni, dormi pe unde apuci.
11
8
Nu poate fi admis in cămin de bătrâni întrucât nu are varsta de pensionare, peste 65 de ani. Sa il sprijine primăria de domiciliu cu o locuinta sociala pe termen limitat.
14
1
Asta e Florin de India care vrea sa bage scula neagra in romance
4
10
Nu plangeti de mila unora ca el ! Dezinformarea este la ea acasa ! Drepturile omului si egalitatea ar trebui sa fie redenumite ! Nu poate unul ca asta (toata viata a dormit cat a vrut,s-a trezit cand a vrut,a stat pe dreapta ,,,,)sa fie egal cu unul care s-a trezit toata viata sa mearga sa castige minimul pe economie ,,,,constient fiind ca nu ajunge asa ! Trebuie sa ne asumam faptele !
16
10
Sa se facă control la U.A.T Eforie. Primăria dă ajutoare sociale ( bani și alimente) și celor care nu ar trebui să primească. Sa se verifice actele depuse la dosare.
19
2
Ii pupa-n c*r pe ucraineni inclusiv reporterii Replica
19
8
Nu poate fi ajutat pt ca autoritatile ii pupa-n c*r pe ucraineni
25
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436