REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un WC din Mamaia și câteva dușuri, scoase la licitate pentru 21.000 de euro

Un WC din Mamaia și câteva dușuri, scoase la licitate pentru 21.000 de euro

Andreea CONDURACHE 27 noiembrie 2023 | 00:00 3342

Lichidatorul judiciar al uneia dintre cele mai vechi și cunoscute firme din domeniul construcțiilor din Constanța anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unor bunuri ce se află pe plaja din Mamaia. Este vorba despre societatea CLIF SA, aflată în reorganizare judiciară, deținută de Ranciu Silviu. Și nu vorbim despre terenuri sau imobile de locuințe, ci despre un grup sanitar și dușuri. Licitația va avea loc în cursul zilei de 18 decembrie 2023, la sediul lichidatorului judiciar din Piatra Neamț.

Un WC din Mamaia si cateva dusuri, scoase la licitate  pentru 21.000 de euroimobil care a funcționat ca WC, scos la vânzare

Lichidatorul judiciar al uneia dintre cele mai vechi și cunoscute firme de construcții din Constanța, fiind vorba despre Clif SA, continuă să organizeze licitații în vederea vânzării mai multor bunuri ce au aparținut societății. Mai nou, au fost scoase la vânzare mai multe bunuri localizate în stațiunea Mamaia și nu vorbim despre terenuri sau imobile de locuințe, ci despre un grup sanitar și dușuri. Acestea sunt localizate în stațiunea Mamaia, pe plaja Tomis. Terenul pe care este edificată construcția nu face obiectul vânzării, nefiind în patrimoniul debitoarei. Modalitatea de achiziție constă în încheierea unui contract notarial de „promisiune de vânzare-cumpărare”, prin care ofertantul se va obliga la plata integrală de adjudecare, fără a avea pretenția restituirii acestuia.

Cine vrea să le cumpere

Prețul de vânzare a bunurilor este de 21.000 de euro, fără TVA. Și dacă prețul vi se pare destul de piperat... ei bine, există și un ofertant dispus să plătească întreaga sumă de bani cerută de lichidator. Este vorba despre societatea Havana Beach Trust SRL, deținută de afaceristul Alexandru Marian.

Un WC din Mamaia si cateva dusuri, scoase la licitate  pentru 21.000 de eurounul dintre terenurile scoase la licitație

De-a lungul anilor lichidatorii judiciari au organizat mai multe proceduri de licitație pentru vânzarea activelor din patrimoniul societății. Vorbim despre importante suprafețe de teren din perimetrul carierei Sitorman, utilaje, ori un teren din comuna Săcele.

Un WC din Mamaia si cateva dusuri, scoase la licitate  pentru 21.000 de eurosituația financiară a societății Clif SA

Contracte de sute de milioane de euro cu instituțiile statului

Clif SA a fost înființată în 1991 și are ca domeniu de activitate construcții hidrotehnice. Firma a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 165.100 de lei, pierderi de 115.839 de lei, dar și datorii de peste 11 milioane de lei. Administrator al societății este Ranciu Silviu. Situația Clif SA este oarecum de neînțeles, ținând cont de faptul că firma a beneficiat de contracte cu statul extrem de bănoase. Fie că vorbim despre Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) din țară, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) sau diverse primării, Clif SA a beneficiat în ultimii zece ani de circa 60 de contracte, cu valoare totală uriașă, de 100 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine mai se c...si face dus pe vremea asta!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510