REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Dum., 20 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6888
4.4° Constanța Duminică, 20 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6888
 

Un Zombie a stârnit panică în zona gării Constanța! Video

Un Zombie a stârnit panică în zona gării Constanța! Video

Adela Cristina CARCEA 20 octombrie 2024 | 00:00 438

Drogul Zombie, cunoscut pentru efectele sale devastatoare asupra celor care îl consumă, a devenit o problemă tot mai mare în Constanța și alte orașe din România. Consumul acestei substanțe poate duce la episoade de violență necontrolată, halucinații severe și o deteriorare rapidă a sănătății mentale și fizice a consumatorului. În astfel de situații, oamenii sunt adesea imobilizați sau prezintă comportamente imprevizibile. Cum este și bărbatul din imagini!

 Un Zombie a starnit panica in zona garii Constanta! Videocetățeanul în cauză

În după-amiaza zilei de marți, 15 octombrie a.c., în zona gării din Constanța, un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani a creat panică înzona Gării Constanța. Întins pe o bancă, sub influența drogului cunoscut popular drept „Zombie”, bărbatul părea mai degrabă mort, fiind deconectat de realitate, însă nimeni n-a îndrăznit să se apropie...și nici să sune la 112.

Ce efecte are acest drog?

Efectele acestui drog sunt dure, atunci când o persoană consumă Krokodil (drogul zombie), reacțiile pot varia în funcție de dozaj, toleranță și starea generală de sănătate. De obicei, utilizatorii simt o stare de bine și o euforie puternică, similară cu efectele altor opioide. Aceștia pot experimenta o sedare intensă, devenind somnoroși și mai puțin conștienți de mediul înconjurător. Pe lângă aceste efecte, unii utilizatori dezvoltă leziuni vizibile pe piele, care pot arăta ca răni sau ulcere, cauzate de substanțele chimice toxice din drog.

De asemenea, pot apărea probleme cognitive, precum confuzie, dificultăți de concentrare și probleme de memorie. Uneori, utilizatorii pot avea dificultăți în respirație sau o scădere a frecvenței respiratorii. Comportamentul utilizatorilor poate deveni compulsiv, iar în căutarea euforiei, aceștia pot recurge la comportamente riscante, ceea ce îi face pe trecători să se simtă vulnerabili și reticenți în a interveni.

Video:

Cazurile de consum de Zombie au crescut alarmant în Constanța în ultimele luni, pericolul pe care acest drog îl reprezintă nu doar pentru consumatori, ci și pentru comunitatea largă fiind unul mare. Efectele sunt imprevizibile. Poți trece pe lângă un consumator fără să se întâmple nimic, sau el poate deveni brusc agresiv din cauza halucinațiilor.

Autoritățile locale ar trebui să facă apel la cetățeni, să nu încerce să intervină pe cont propriu în astfel de cazuri, ci să anunțe imediat poliția sau serviciul de urgență. Cel mai important este să se asigure siguranța tuturor, inclusiv a consumatorului, dar acest lucru trebuie făcut de personalul calificat.

 Un Zombie a starnit panica in zona garii Constanta! Videocetățeanul în cauză

Epidemia de droguri sintetice, inclusiv Zombie, atrage atenția asupra unei probleme mai mari legate de lipsa de informare și prevenție în rândul tinerilor. În lipsa unor măsuri clare și a unei educații adecvate, orașul Constanța riscă să devină un focar pentru consumul de astfel de substanțe periculoase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677