REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Una dintre „firmele de casă” de la Primăria Cluj a câștigat un contract de 12 milioane de lei la Constanța

Una dintre „firmele de casă” de la Primăria Cluj a câștigat un contract de 12 milioane de lei la Constanța

Andreea VLAICU 22 iunie 2024 | 00:00 910

Ministerul Apărării a lansat la sfârșitul lunii februarie o procedură de licitație prin care punea la bătaie peste 12 milioane de lei pentru serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru noua parcare a Academiei Navale. Recent, contractul a fost câștigat de firma Rom Liant Construct SRL, firma din Baia Mare care l-a făcut celebru, dar și inculpat pe Mihai Mureșan, un fost director al Primăriei Cluj-Napoca, pe atunci condusă de Gheorghe Funar.

Una dintre „firmele de casa” de la Primaria Cluj a castigat un contract de 12 milioane de lei la Constantaterenul unde se va amenaja parcarea

Armata bagă bani în Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Ministerul Apărării a atribuit contractul aferent proiectului de investiție imobiliară „Amenajare parcare auto, realizare împrejmuire și instalație de iluminat perimetral în cazarma 1369 Constanța – obiectivul de investiție imobiliară 2021-I-1369”. Valoarea totală a investiției este de 12.425.632,59 de lei fără TVA. Câștigătoarea licitației este Rom Liant Construct SRL.

Una dintre „firmele de casa” de la Primaria Cluj a castigat un contract de 12 milioane de lei la Constantacaietul de sarcini

Locuri de parcare insuficiente

Proiectul amenajării parcării vizează, în special, acoperirea deficitului locurilor de parcare atât pentru personalul unității militare, cât și pentru studenți, vizitatori și participanții la activitățile de selecție organizate de Centrul Zonal de Selecție și Orientare Constanța. În Caietul de sarcini se menționează faptul că cele 372 de locuri de parcare existente sunt insuficiente și urmează să amenajeze alte 402 noi locuri de parcare pe un teren alăturat bazei militare. Suprafața drumului carosabil și parcarea va avea suprafața de 10.750 mp.

În ceea ce privește iluminatul perimetral, acesta nu există în zona propusă pentru investiție, constituind o vulnerabilitate privind paza unității militare pe latura estică. Împrejmuirea, nici ea nu este conformă siguranței în exploatare, fiind deteriorată parțial din cauza vechimii. 

Una dintre „firmele de casa” de la Primaria Cluj a castigat un contract de 12 milioane de lei la ConstantaAcademia Navală „Mircea cel Bătrân”

Firma câștigătoare este din Baia Mare

Firma care se va ocupa de serviciile de proiectare și execuție de lucrări este Rom Liant Construct SRL. Societatea este din Baia Mare și are obiectul de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În anul fiscal 2023 a înregistrat cifre de afaceri de 10,6 milioane de lei, profit de aproape 2 milioane de lei, dar și datorii de aproximativ 15 milioane de lei. În anul menționat a raportat 24 de angajați.
 

Una dintre „firmele de casa” de la Primaria Cluj a castigat un contract de 12 milioane de lei la ConstantaRom Liant Construct SRL

Mihai Mureșan, dat în judecată

Rom Liant Construct SRL îl are ca administrator pe Ștefan Dumitru Morar. Acesta deține 80% din acțiuni, iar asociatul său, Petre Ciurel, restul de 20%. Ștefan Dumitru Morar are o legătură strânsă și directă cu fostul director de la Direcția Tehnică a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Mihai Mureșan. Fostul director a fost dat în judecată în 2007 de către DNA pentru favorizarea la licitații a două firme. Cele două firme sunt Rom Liant Construct si Ammodo Prod SRL, desigur ambele reprezentate de Ștefan Dumitru Morar. Motivul pentru care Mureșan a favorizat firmele deținute de Morar? Pentru a i se permite să construiască o casă de vacanță în Satu-Mare. „Din probele administrate a rezultat că, în perioada 2001-2002, inculpatul Mureșan Mihai, în calitate de director la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a favorizat firmele SC Ammodo Prod SRL și SC Rom Liant Construct SRL, reprezentate de inculpatul Morar Ștefan Dumitru, la câștigarea unor licitații organizate de Primăria Cluj-Napoca. În schimbul ajutorului, angajatul primăriei i-a pretins inculpatului Morar Ștefan Dumitru construirea unei case de vacanță în localitatea Apa, județul Satu Mare”, precizau atunci anchetatorii. În luna mai a anului 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv achitarea lui Mureşan.

Una dintre „firmele de casa” de la Primaria Cluj a castigat un contract de 12 milioane de lei la ConstantaMihai Mureșan

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
partidul unic psdnl incearca sa puna mana pe tot ce misca ca orice mafie care se respecta
0
0
asta este noua metoda de smenuit, eu iti dau la cta, tu imi dai la tulcea, sau cluj. e misto la dna, salarii/pensii cit cuprinde.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515