REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.6° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.6° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Una dintre cele mai mari bănci din România a fost scoasă la vânzare

Una dintre cele mai mari bănci din România a fost scoasă la vânzare

Mariana MURAT 3 februarie 2024 | 00:00 2020

Una din cele mai mari bănci din România a fost scoasă la vânzare. Mulți români au credite la această bancă sau încasează aici pensii și salarii. BRD este a treia bancă din România în privința cotei de piață.

Una dintre cele mai mari banci din Romania a fost scoasa la vanzareUna dintre cele mai mari bănci s-a pus la vânzare

În vara anului trecut, BRD ocupă locul 3 pe piața bancară locală. A pierdut cotă de piață și în 2022, până la 10,2%, dar a rămas în poziția a treia.  Conform informațiilor publicate de Profit.ro, Societe Generale a angajat firma JP Morgan pentru a evalua posibilitatea vânzării BRD, filiala sa din România. Printre posibilii cumpărători se numără și grupul financiar belgian KBC, unul dintre principalii actori în achiziționarea de proprietăți bancare în regiune. În noiembrie 2021, grupul belgian KBC a cumpărat integral Raiffeisenbank Bulgaria, subsidiara bulgară a Raiffeisen Bank International, într-o tranzacție de peste 1 miliard de euro.

La începutul anului trecut, Societe Generale a anunțat vânzarea a patru dintre subsidiarele sale africane, dintre care două către Vista. Banca franceză s-a confruntat însă cu opoziția guvernelor locale, Republica Congo anulând una dintre vânzări, în timp ce ce ministrul de finanțe din Guineea Ecuatorială și-a exprimat intenția de a bloca o altă tranzacție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BRD se vinde in r*mânia și unele țări africane Deci santem priviți ca o țară de cacao La ce împrumuturi a făcut r*mânia ultimii ani țara pare a numai fi sigură financiar BRD e una din băncile vechi e posibil să vină vremuri grele pentru r*mânia după alegeri În anul 2025 r*mânii vor fi taxați din toate pozițiile Guvernul anul ăsta aruncă cu bani la anul trebuie recuperat cu taxe și i impozite
5
0
La ce comentariu ati facut sigur toti vor da buluc la banca sa-si retraga economii, pensii ,etc. Astia si-au facut plinul le-a ajuns. Vin alti flamanzi .
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712