REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Unde îți poți lăsa animalul de companie când pleci în vacanță

Unde îți poți lăsa animalul de companie când pleci în vacanță

Cristina BĂRBUCEANU 18 decembrie 2022 | 00:00 2617

Crăciunul și Revelionul sunt tot mai aproape. În general, constănțenii pleacă în deplasare în aceste zile. Însă ce fac oamenii dacă dețin animale de companie și nu le pot lua cu ei în călătorie? Soluția este simplă: vor plăti o persoană care se ocupă de pet sitting, adică va fi bona animalului de companie pentru un preț cuprins între 17 și 35 de lei per vizită. Totodată, stăpânii de căței îi pot duce pe aceștia din urmă la o pensiune canină pentru un preț de doar 30-35 de lei pe zi.

Persoană care se ocupă de pet-sitting la domiciliu

Stăpânii au liber la distracție căci animalele lor sunt plimbate și animate

Cu fiecare zi, ne apropiem tot mai mult de Crăciun și Revelion. Desigur, sunt constănțeni care vor să plece câteva ore, o zi sau mai multe zile de la domiciliu pentru a petrece sau a se destinde. Însă, ce fac ei cu animalele pe care le dețin? Ei bine, soluția este simplă deoarece în Constanța se găsesc destule „bone” pentru necuvântătoarele iubite. În general, persoanele care se ocupă de pet sitting (n.r. bone pentru animale) vin la domiciliul celui care deține animalele de companie, iar prețurile nu sunt explozive: ele se situează între 17 și 35 de lei pentru o vizită care durează, în general, 50 de minute.

Fotografie cu rol ilustrativ pet sitting pisică

O persoană care se ocupă de pet sitting în Constanța, a declarat: „Eu nu am un spațiu de cazare pentru animăluțe, ci merg la domiciliul lor. Da, lucrez și de Crăciun și de Revelion. Costurile nu sunt mai mari decât într-o zi obișnuită, le-am lăsat la fel. Este 35 de lei vizita, adică o singură vizită; sunt persoane care cer mai multe vizite pe zi, depinde de animăluț, dar am și pisici la care merg de două ori pe zi.” Însă, cum decurg mai exact aceste „întâlniri” cu animalele? Aceeași persoană care se ocupă de pet sitting în Constanța a adăugat: „Dacă sunt pisici stau, ne jucăm, le curăț litiera, le pun de mâncare, le schimb apa și ne jucăm, dacă au chef, că la pisici e mai greu. La căței, în general îi scot la plimbare și la fel, le pun de mâncare dacă mi se specifică, le pun apă...depinde ce pretenții mai au stăpânii.”

Și câinii se pot caza la pensiune

Dacă este mai simplu cu o pisică, care poate sta singură în casă mai multe ore fără să facă distrugeri mari, cu câinii este mai greu, ei fiind mai rebeli, dat fiind faptul că sunt și mai mari decât o pisică. Dar stăpânii pot sta liniștiți: dacă pleacă în deplasare de sărbători, câinii lor vor sta liniștiți la o pensiune canină.

Fotografie cu rol ilustrativ pentru pensiune canină

O persoană care deține un astfel de loc în Constanța a oferit mai multe detalii: „Am două locații, în aceeași curte: una pentru căței de curte, una pentru căței de apartament. Cățeii vor sta într-o hală, cu țarcuri de 2.50/2.50 m, gresie pe pereți, beton pe jos, platformă de lemn pe care dorm. Dacă e un câine sociabil, iese afară de vreo 5-6 ore pe zi în curte de 400 mp și se joacă cu alți câini. Pentru o zi de cazare, costul este 30 de lei cu mâncarea stăpânului și 35 de lei cu mâncarea mea. Prețul rămâne același și pentru sărbători, nu doar pentru o zi obișnuită.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati o lege sa se interzică câinii in blocuri, cand incep sa latre zici ca esti la stâna
7
6
La 30 de lei pe zi este super ieftin Eu am platit la unitatea canina de pe Adamclisi, acum 4 ani 70 lei / pe zi boxa pentru doi caini,cu alimentele si paturica personala, iar unul din catei , dupa doua zile a reusit sa fuga din lesa si a fost gasit in fata blocului ,langa masina, vorbesc de un catel mic comunitar , celalat era un brac german. La intoarcere , nu am mai gasit nici paturtica , nici castroanele .
2
1
Unde sunteți ca vreau și eu dar preturi de 30 de lei nu am mai găsit de vreo 3 ani
3
0
si care este adresa firmei sau a persoanei?
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436