REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
21.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Unde se duc banii?! Centrele de informare turistică Mangalia promovează… rețete pentru slăbit Dukan, iar altele nu mai au activitate online de doi ani

Unde se duc banii?! Centrele de informare turistică Mangalia promovează… rețete pentru slăbit Dukan, iar altele nu mai au activitate online de doi ani

Replica API 12 august 2022 | 00:00 2209

Conform legii, Centrele Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) sunt servicii specializate în subordinea consiliilor locale. Primăria Mangalia are la CNIPT 5 angajați, care nu au nimic altceva de făcut în fișa postului decât să se ocupe tot anul de promovare. Dar cum se ocupă? Oricine deschide paginile de internet oficiale ale centrelor se uită la rețete pentru slăbit în 7 zile. Când accesăm pagina oficială a acestor centre: www.turistinfo-saturn.ro și www.turistinfo-neptunolimp.ro ni se prezintă rețete Dukan la CNIPT Saturn și rețete de slăbit în 7 zile la CNIPT Neptun-Olimp. Site-ul oficial al CNIPT Jupiter, www.turistinfo-jupiter.ro, nu funcționează, iar pagina de facebook a CNIPT Saturn nu a mai fost activă de doi ani.

Scopul Taxei Speciale de Stațiune din Mangalia este același cu scopul acestor Centre Naționale de Promovare Turistică: acela de a beneficia turiștii de servicii specializate de turism, iar stațiunile să se dezvolte în această industrie.

CNIPT Saturn site

Banii se cheltuie din bugetul local, dar oricine deschide paginile de internet oficiale ale centrelor se uită la rețete pentru slăbit. Pe site-urile oficiale, pentru CNIPT Jupiter și CNIPT Saturn, adrese care apar în lista oficială de la ministerul turismului (autoritatea care le autorizează), apar rețete pentru slăbit.

CNIPT Neptun Olimp site

Dacă nu ne credeți pe cuvânt, accesați accesați pagina oficială a acestor centre: www.turistinfo-saturn.ro, www.turistinfo-jupiter.ro, www.turistinfo-neptunolimp.ro și vă veți convinge: sunt prezentate pe CNIPT Saturn rețete Dukan, iar pe CNIPT Neptun Olimp sunt rețete de slăbit în 7 zile la Neptun-Olimp.

CNIPT Saturn site

Pagina de facebook a CNIPT Saturn nu mai este activă de doi ani. Doar pagina de facebook a CNIPT Jupiter este activă, fiind prezentate locații și servicii din zonă.

O șefă de la CNIPT este soția unui director din Primăria Mangalia

În acest moment, sunt 5 angajați la Centrele de Informare și Promovare Turistică din Mangalia: Argentina Stamate și Nuți Elena Colcer dețin funcții de director la CNIPT.Stamate este soția unui director din Primăria Mangalia, Claudiu Stamate. Din declarația acestuia de avere aflăm că soția numită director CNIPT a câștigat, anul trecut, 23979 lei de la Primăria Mangalia și de la Îngrijire și Asistență Mangalia a încasat 20.475 lei.

Celelalte angajate de la centrele de promovare turistică sunt Constanța Moțoc, Elena Lavinia Moțoc și Iuliana Onofrei. Toate ocupă funcții contractuale, așa că nu au putut afla din declarațiile de avere salariile pe care le câștigă din munca depusă cu atâta sârguință la centrele de promovare turistică.

Și Direcția de Turism din primărie se ocupă de promovare turistică, la fel și OMD Mangalia

Cele trei centre care se ocupă de promovarea turismului au fost înființate de către Consiliul Local Mangalia și acreditate pe numele Consiliului Local Mangalia. Și Direcția de Turism din Primărie se ocupă cu promovarea turismului, unde director este Ana Maria Gheorghe, care ar fi o apropiată a lui Dorinel Colgiu, șeful GoldTerm. Dar și Asociația OMD-Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia se ocupă de promovarea turismului local și primește bani de la primărie.

Toate cheltuie bani, de ordinul milioanelor de lei, dar niciuna nu are vreun rezultat notabil în promovarea turismului. Pe pagina de facebook a OMD sunt prezentate evenimentele derulate de Primăria Mangalia și postări prin care ne anunță că Mangalia a detronat stațiunea Mamaia. Mamaia nu a fost detronată prin vreun merit al centrelor de turism, ci se știe foarte bine motivul pentru acre turiștii au ales sudul litoralului, în detrimentiul celei mai luxoase stațiuni de pe litoral. Dar asta e altă poveste!

”Milioane de lei sunt devalizate din bugetul local cu un instrument făcut legal de corupția din instituțiile de control”

OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019 și are ca asociați Primăria Mangalia, Organizația Patronala Mangalia și Parc Aventura Paradis Land Neptun. Președintele comitetului director al acestui OMD este Dumitru Filip, un investitor cu ștate vechi în turism, iar cei patru membri sunt: Mircea Zoltan, Daniela Peteanu, Dragoș Angelescu, viceprimarul Mangaliei, și Adela Ivan, dar și un reprezentant al unui alt ONG în care este președinte controversata Linica Stan.

Ozyy Menabit

Acest ONG are menirea să administreze și să coordoneze CNIPT, le-au eliminat din subordonarea Consiliului Local și au trecut pe numele lor, ca persoane fizice, spune consilierul local PER Ozzy Menabit. Tot Menabit mai spune că primarul mai cheltuie cu centrele de informare turistică circa 400.000 lei pe an. ”Nu știm pe ce, pe bugetul local sunt 'cheltuieli pentru sustenabilitate'”, spune consilierul. ”Milioane de lei sunt devalizate din bugetul local cu un instrument făcut legal de corupția din instituțiile de control”, a mai precizat, pentru Replica, politicianul. ”Să iau urma banilor nu e greu, problema este la autoritățile de control”, mai spune Menaboit.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia Locala sta cu cei de la Politia Nationala si joaca table.Stau cu toate bagaboantele de la locala la povesti poate mai trag si ceva pe pwla
0
0
cateodata si gigi pune intrebari ...pertinente si aproape cu ...raspuns platit!
0
0
Mangaliotii stiu cine este acest papagal zis Ozzy. I s-a vandut lui Murad in campania din 2020 cu cateva zile inainte de votare. Din pacate se pare ca si voi Replica nu mai faceti jurnalism,ci articole la comanda. sunteti tot niste vanduti
0
0
si voi promovati tarfet si pestici..practic mancati acelasi kakat
0
0
Replica e controlata de sirianul murad, care finanteaza retele teroriste din Europa. Dupa ce a devenit sef la partidul de buzunar PER, Murad a dat ordin la replica sa preia tot ce vomita ozi tatarul consilier PER la mangalia. Asa s-a transformat un ziar respectabil intr-un wc public.
0
0
Ozghiun amenabit promovat cu banii lui Murad.Vanzarea lui din campanie cu cateva zile inainte de vot iata ca da roade.Se doreste inlocuirea arabului acum cu tatarul pt campania din 2024.
0
0
Sa le trag M.U.I.E la toate tirfele de acolo care promoveaza , nimic !
1
0
nu exista hotie si inutilitate ,bani aruncati,mai mare decit asa zisele centre.au demolat copaci,au construit niste cotete,taie frunze la ciini niste frecatori de menta,ca sa ce?cine nu a auzit de booking,telefoane,cine ii intreaba ceva pe aia?de unde isi scot banii?de ce.i plateste primaria din banii mei?de ce,de ce????
0
0
Mireloooo,nu te supara dar n ar strica sa urmezi dietele alea.poate cine stie mai scapi si tu de frustrari.tu si cu virgilica.apucati va de diete si poate va reveniti si voi.lasati saorma d3 la tamara si pizza de la urban.nu va distrugeti sanatatea. Si mirelo apuca te soro de sport.orice alergat tufut supt.aaa,scuze, esti cu radu n gura saptamanal.dar nu ti prieste.poate pe murad???hai ca poti
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513