REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
19.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Unde vor petrece românii vacanța de iarnă?! Egipt, Thailanda, Indonezia și Maldive, cele mai căutate destinații!

Unde vor petrece românii vacanța de iarnă?! Egipt, Thailanda, Indonezia și Maldive, cele mai căutate destinații!

Adela Cristina CARCEA 6 octombrie 2024 | 00:00 205

Vacanțele de Revelion în România reprezintă un moment mult așteptat de mulți români și turiști străini, oferind o oportunitate de relaxare și petrecere în diverse colțuri ale țării. Anul acesta, piața turismului de iarnă și opțiunile pentru vacanțe de Revelion au cunoscut o diversificare semnificativă, în pofida provocărilor economice și sociale. Totuși, există câteva tendințe importante și aspecte care caracterizează această perioadă.

Unde vor petrece romanii vacanta de iarna?! Egipt, Thailanda, Indonezia si Maldive, cele mai cautate destinatii!


România oferă o gamă variată de destinații turistice pentru vacanțele de iarnă. Printre cele mai populare se numără stațiunile montane: cele de pe Valea Prahovei, precum Sinaia, Bușteni, și Predeal, rămân cele mai căutate locații pentru cei care doresc să petreacă Revelionul la munte, să schieze sau să se bucure de peisajele spectaculoase. De asemenea, stațiunile din Maramureș, cum ar fi Borșa și Cavnic, atrag turiști datorită tradițiilor locale și pârtiilor de schi.

Unde vor petrece romanii vacanta de iarna?! Egipt, Thailanda, Indonezia si Maldive, cele mai cautate destinatii!


Poiana Brașov este una dintre cele mai renumite stațiuni montane din România, recunoscută pentru pârtiile sale excelente și serviciile de lux. Poiana Brașov atrage turiști nu doar din România, ci și din străinătate, devenind o alegere ideală pentru cei care își doresc o experiență de Revelion mai exclusivistă.
Totodată, Delta Dunării și litoralul Mării Negre, deși sunt mai puțin frecventate în timpul iernii, aceste zone au început să câștige popularitate pentru vacanțele de Revelion în rândul celor care caută destinații mai liniștite și mai atipice. Stațiuni precum Mamaia oferă pachete speciale de Revelion, iar Delta Dunării devine o destinație pentru cei care doresc să evadeze în natură.

Unde vor petrece romanii vacanta de iarna?! Egipt, Thailanda, Indonezia si Maldive, cele mai cautate destinatii!Corina Martin

Zonele rurale și tradiționale, Bucovina și Maramureșul sunt destinații preferate de cei care doresc să se bucure de un Revelion tradițional românesc, cu obiceiuri autentice, mese bogate și atmosferă rustică. Turiștii pot experimenta colindele, obiceiurile de Anul Nou și ospitalitatea locală. Tot mai mulți turiști aleg aceste locații pentru autenticitatea lor și pentru faptul că oferă un refugiu față de aglomerația orașelor.
City break-uri în orașele mari precum București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Sibiu au devenit alternative atractive pentru vacanțele de Revelion. Turiștii pot participa la petrecerile organizate în centrele urbane, concerte și spectacole de artificii. În plus, orașele medievale, cum ar fi Sibiul și Brașovul, oferă un decor deosebit, cu târguri de Crăciun și peisaje de poveste.

Ce părere are Corina Martin despre perioada vacanțelor de iarnă

Întrebată despre modul în care românii se pregătesc pentru Revelion, Corina Martin, președinte RESTO, afirmă pentru Replica: Ofertele pentru litoralul românesc încă nu au ieșit, întotdeauna litoralul iese ceva mai târziu cu ofertele, dat fiind faptul că pentru Revelion cele mai dorite destinații sunt cele montane, pentru că, totuși, iarna este sezonul ofertelor de schi. Deci, la noi, pe litoral, vor ieși mai târziu ofertele. S-au pus deja în vânzare ofertele pentru destinațiile externe, deja din august noi vindem în agenții vacanțe de Revelion. Destinațiile exotice sunt cele mai solicitate, oamenii se înscriu mai devreme pentru acest tip de vacanțe pentru că au si anumite reduceri. Sigur că au început și destinațiile montane din România să se pregătească, dar, încă este puțin devreme pentru noi. Pe extern, costă mai mult, de aceea oamenii se grăbesc.

Unde vor petrece romanii vacanta de iarna?! Egipt, Thailanda, Indonezia si Maldive, cele mai cautate destinatii!
De asemenea, Corina Martin a subliniat care sunt destinațiile  exotice preferate de români, spunând: Toate destinațiile însorite sunt preferate de români, ei preferă zonele calde în detrimentul vacanțelor de schi, cu excepția celor care vor să practice acest sport. Egiptul este una dintre cele mai populare zone, fiind și foarte aproape ca zbor față de România, având și tarife accesibile, prin comparație. Însă, și destinațiile mai depărtate, precum Thailanda, Indonezia sau Maldive sunt în continuare cerute de români.

Unde vor petrece romanii vacanta de iarna?! Egipt, Thailanda, Indonezia si Maldive, cele mai cautate destinatii!
Despre prețuri, ne-a spus că sunt mari și foarte mari, cu privire la destinațiile României, dar și cele străine: Spre exemplu, orice destinație din Asia aduce cu ea un bilet foarte scump de avion, pentru că nu vorbim de un avion până la Craiova. Astăzi am organizat la București un eveniment cu toți directorii de aeroporturi din România, împreună cu noi, agențiile de turism și dezbatem toate problemele dintre agențiile de turism și companiile de zbor, întârzierile aeriene, anulările de zboruri, cine asigură pasagerilor serviciile de masă sau de cazare în cazul unui zbor amânat pentru a doua zi… și așa mai departe. Deci, dacă vorbim de destinații exotice, prețul este foarte mare, dar, dacă ne întoarcem la litoralul românesc, cu siguranță prețurile sunt accesibile. Destinațiile montane sunt cele mai scumpe, cine își dorește 5 stele va plăti pentru 5 stele, pentru diverse servicii de spa și wellness, iar hotelurile de 3 și 4 stele cu siguranță vor fi la foarte mare căutare, a mai declarat Corina Martin.

Vacanțele de Revelion în România continuă să fie o opțiune atractivă pentru turiști, oferind o diversitate de experiențe, de la petreceri în stațiuni montane, până la Revelioane tradiționale în satele pitorești ale țării. Cu toate acestea, provocările economice și logistice rămân prezente, influențând atât comportamentul turiștilor, cât și capacitatea unităților de cazare de a răspunde cerințelor. România are un potențial turistic imens, iar Revelionul este o oportunitate de a valorifica peisajele spectaculoase, tradițiile locale și ospitalitatea caracteristică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710